НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Opel откри нова Глобална лаборатория за задвижващи системи

14.10.2016

Opel откри нова Глобална лаборатория за задвижващи системи

Две години след церемонията за първа копка, новата ултра модерна Глобална лаборатория за задвижващи системи в щаб квартирата на Opel в Рюселсхайм е готова за работа.

[✕]

Фолкер Буфие, министър-председател на Федералната провинция Хесен, който имаше възможността да разгледа внимателно впечатляващия комплекс от сгради, взе участие в официалната церемония за откриването. Над 800 инженери и техника ще участват в разработването на задвижващите системи на бъдещето в комплекс с площ от 36 000 квадратни метра. Той включва технологичен център и офисно пространство и е оборудван с 45 тестови динамометъра.

Инвестирани са 210 милиона евро за създаването на Глобалната лаборатория за задвижващи системи, което е и най-голямата самостоятелна инвестиция в сгради в Рюселсхайм от откриването на новия завод през 2002 година.

[✕]

„Бъдещето ще бъде почти буквално оформено в новата Глобална лаборатория за задвижващи системи. Рюселсхайм е един от най-важните ни иновационни центрове в нашата федерална провинция и той стана международен експертен център особено в областта на мобилността. Продукти, концепции и решения, които се използват в целия свят, са разработени тук. Това значение е още веднъж подчертано от новия център. Инвестицията, която прави Opel е категоричен принос към Рюселсхайм и аз съм щастлив, че компанията продължава да гради бъдещето тук. Opel е съществена част от Хесен и нейната идентичност,“ отбелязва премиерът Фолкер Буфие.

Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман и Уве Браун, заместник председател на работническия съвет, посрещнаха премиера Буфие. Дан Никълсън, вицепрезидент на GM, отговорен за Глобалните системи за задвижване също присъства на церемонията и поздрави гостите.

„Новият развоен център ще направи работата ни още по-бърза и ефективна. Той не само дава тласък на развитието на Opel, но също и на Рюселсхайм и на цялата мрежа за развойна дейност на GM. Opel и компанията собственик General Motors искат да запазят ролята си на пионери в областта на чистите задвижващи системи както показва новият електрически автомобил Ampera-e,“ отбелязва д-р Карл-Томас Нойман.

„Този нов център е много важна стратегическа инвестиция. Ще разработваме системите за задвижване на бъдещето с използване на свръх модерни съоръжения, включително 45 нови динамометрични стенда. GM реши да построи този център в Рюселсхайм с основателни причини. Това е израз на респект към способностите и експертния опит на висококвалифицираните инженери на Opel. Глобалната мрежа прави GM и Opel изключително силни,“ допълни още д-р Нойман.

Уве Браун, заместник-председател на работническия съюз на Opel, каза: „Тази инвестиция е важна стъпка към бъдещето и доказателство за ръста и възможностите за работа в Opel. Центърът за задвижващи системи ще ни помогне да осигурим работни места и доходи в развойния център, както вече се разбрахме в трудовия ITDC договор. Днес е добър ден за Opel и за Рюселсхайм.“

Тази нова конструкция е част от инвестиция на стойност 230 милиона евро в нови тестови и развойни съоръжения в Международния технически развоен център и развойния център в Родгау-Дуденхофен оповестена преди две години, като по-голямата част от тези средства се инвестира в Рюселсхайм.

Съоръженията се интегрират в глобалната развойна система на GM Глобални системи за задвижване. Дейността им може да бъде оптимално осъществявана благодарение на международно стандартизираните тестови процедури и софтуер.

 

<< Обратно към новините