Iveco - акцент върху LNG и премиера на концептуален камион Z

30.09.2016

Iveco - акцент върху LNG и премиера на концептуален камион Z

Основната тема на Iveco на изложението в Хановер беше устойчиви решения за транспорта. Никой бизнес в бъдеще няма да е успешен, ако не е устойчив, заяви в представянето си Пиер Лают, президент за марката Iveco.

[✕]

Той отново подчерта, че природният газ е единственият алтернативен източник на гориво, чрез който може да се постигнат целите, поставени от ЕК за декарбонизация на транспорта. Новостите на щанда на Iveco по отношение на камионите бяха доста - новите Stralis XP/NP, които списание КАМИОНИ вече ви представи, нов модел Astra и концептуалният камион, наречен Z.

Iveco представи футуристичен модел, наречен Z - Z, идващо от нулеви (Zero) CO2 емисии благодарение на оптимизирана LNG технология и използването на био-метан, нулеви инциденти чрез автоматизирани технологии на управление, нулев стрес за водача, нулев шум, нула загуба на време. Според Пиер Лают, президент за марката Iveco, този концептуален модел ще бъде реализиран не по-рано от 2030 г., но още отсега има запазени 29 патента.

Интересът към новия модел Stralis XP беше сериозен. По време на IAA Iveco обяви, че новият Stralis XP е получил два сертификата от TÜV SÜD. Първият е, че новият Stralis TCO2 шампион може да намали разхода на гориво с до 11,2% (сравнението е правено с предишния Stralis модел 2013 г. със Stralis Efficiency Package), а вторият сертификат е за това, че благодарение на консултантските усулги по отношение на разхода на гориво  TCO2 Live разходът може да бъде намален с още 10%. TCO2 Live е ново модулно портфолио от услуги и включва TCO2 Smart Report (седмичен доклад за стила на шофиране и разхода на гориво за всяко превозно средство от парка), TCO2 Advising (съвети от местния екип на Iveco за икономично шофиране на база на информацията, събрана от анализите на Iveco) и TCO2 Driving (обединява първите две услуги в курсове по икономично шофиране).

 

Повече подробности в октомврийския брой на списание КАМИОНИ.

<< Обратно към новините