Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Новият VW Crafter e Ван на годината 2017

22.09.2016

Volkswagen Nutzfahrzeuge печели наградата за втора предна година

Новият VW Crafter e Ван на годината 2017

В над 25-годишната история на наградата Международен ван на годината (International Van of the Year Award) само двама производители са печелели надпреварата в две поредни години. Сега към престижната им компания се присъедини Volkswagen Nutzfahrzeuge. Новият Crafter беше избран за Международен ван на годината 2017 и последва успеха на Transporter 6, който спечели наградата преди година.

[✕]

С представените през последната година в Европа десет нови вана, надпреварата за престижната награда между производителите беше изключително оспорвана. Журито IVOTY, в което участват 24 водещи журналисти от издания за лекотоварни автомобили от цяла Европа, сред които и  списание КАМИОНИ, чрез главния си редактор Лъчезар Апостолов, проведе две фази на гласуване. Volkswagen Crafter събра 101 точки, само 12 повече от Peugeot Expert/Citroën Dispatch и Toyota Proace, представени от PSA Group, а третата позиция на подиума остана за новия Iveco Daily (Евро-6) със 145. Късата листа на конкурентите се допълва от Ford Transit Custom Евро-6  и изцяло новия Hyundai H350. Процесът на гласуване бе наблюдаван, а точките бяха преброени от независим орган - UK Road Haulage Association.

Разработеното изцяло на ново и напълно самостоятелно от Volkswagen Nutzfahrzeuge второ поколение на Crafter има 4 базови модела с 3 дължини и 3 височини и идва с предно, задно и пълноприводно задвижване, като при предавателните кутии изборът е между механичен и автоматичен вариант. Товарното пространство е до 18,4 м3, а допустимата максимална маса на автомобила - от 3,5 до 5,3 т. Новият Crafter ще се произвежда в новопостроения завод на марката във Вржешня, Полша.

Коментирайки представянето на концепцията на модела преди IAA Nutzfahrzeuge 2016, д-р Екхард Шолц, председател на борда на директорите на Volkswagen Nutzfahrzeuge каза: “Разработката на новия Crafter беше уникална възможност да загърбим всички компромиси като използваме десетилетния си опит в сегмента. Новият Crafter представлява сплав от фокусите на продукта и на клиента. С други думи, ние разработихме този автомобил от гледната точка на клиентите си.”

Мотивите, с които журито присъди наградата на новия Crafter, отчитат цялостния стил и дизайн, сигурността, превъзходната управляемост, широката гама от варианти, както и предвижданията, че всичко това ще доведе до пазарен успех за модела.

Официалното обвяване на наградата Международен ван на годината 2017 стана на 21 септември на специална церемония по време на най-голямото международно изложение на автомобили за работа IAA Nutzfahrzeuge 2016 в Хановер. Статуетката бе връчена т президента на IVOTY Джарлат Суини на д-р Екхард Шолц.

Коментирайки обявяването на наградата Джарлат Суини каза: “Поздравления за Volkswagen Nutzfahrzeuge за това, че изцяло новият Crafter печели наградата и приема короната от Transporter. Това отново се случи в сериозна конкуренция, така че комплименти и за PSA Group за отличната и иновативна изцяло нова продуктова линия. Инвестицията на Volkswagen Nutzfahrzeuge не е само в разработката на нов автомобил, но и в изграждането на нов завод за него, което трябва да се отбележи. Пожелаваме на новия Crafter успех.”

Лъчезар Апостолов, Член на международното жури "Ван на годината"

<< Обратно към новините