Ford Trucks и Булавто - партньори в България

16.09.2016

Ford Trucks и Булавто - партньори в България

Булавто АД разшири гамата от продукти, предлагани на българския пазар, чрез партньорство с Ford Trucks. На базата на това сътрудничество Булавто ще извършва продажби, следпродажбен сервиз и продажба на резервни части на марката товарни автомобили Ford в България.

[✕]

Като една от водещите компании в автомобилния бранш Булавто бе избрана за нов вносител на Ford Trucks в България. Дружеството ще извършва продажби на камиони, доставка на резервни части и следпродажбен сервиз на марката в центровете си в София, Пловдив, Бургас и Варна. През 2017 г. Ford Trucks, в партньорство с Булавто, ще продължи да разширява мрежата си с центрове в още три града в България - Стара Загора, Велико Търново и Троян.

Ford Trucks предлага 3 продуктови серии – камиони за комунални услуги и логистика, за строителната и минната индустрия, както и влекачи за вътрешен и международен транспорт. Гамата на Ford Trucks се отличава с ниска консумация на гориво, разнообразие от надстройки с различни приложения, лесна експлоатация и конкурентни цени. През последните години, флагманът в гамата  на Ford Trucks - влекачът 1848T, получи няколко престижни награди в автомобилната индустрия.

През 2013 г. моделът 1848T спечели третото място в международния конкурс Камион на годината, а неговата версия Low Liner бе отличена като Логистичен влекач в годишна класация в региона. През 2016  Ford Trucks отново зае трето място в класацията Камион на годината, с изцяло новата си серия камиони за комунални услуги и логистика.

В момента Ford Trucks въвежда на пазара силно конкурентни автомобили, отговарящи на стандартите за емисии на изгорелите газове Евро-6. Новата серия от тежкотоварни камиони, оборудвани със собствения двигател Ecotorq® е резултатът от четиригодишен труд на 750 инженери, инвестиции от 150 млн. евро и повече от 2 млн. км. тестове, проведени при най-трудни условия, в 8 различни региона на 3 континента.

Новите камиони на Ford Trucks се отличават с мощност, ефективност и технологични иновации. Двигатели Ecotorq®, разработени и патентовани от Ford Trucks, имат за цел да се наложат по пътищата в Европа с новия слоган на марката  “Sharing the load” (Да споделим товара).

В момента Ford Trucks оперира в Източна и Централна Европа, Средния Изток, Африка, Русия и бившите съветски републики - общо в  25 страни. Марката продължава да изгражда глобална мрежа на 3 континента, като целта й е през 2020 г. да оперира в 50 страни.

Булавто АД е основано през 1993 г. във Варна. Започва дейността си с продажба и лизинг на леки (нови и употребявани) автомобили. От 2001 година се съсредоточава върху продажба и сервиз на тежкотоварни и пожароспасителни автомобили, автобуси, специализирана техника, сервиз с оригинални резервни части. Компанията е вносител на товарни автомобили IVECO от 2001 г., а от септември 2016 г. - и на товарни автомобили Ford Trucks.

Основните продажбено-сервизни центрове са в София и Варна. В тях се извършва продажба, гаранционен и извънгаранционен сервиз на пълната гама товарни автомобили влекачи, самосвали, специализирана техника и др. , както и на оригинални резервни части за тях. Булавто АД има и мрежа от сервизни партньори в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Троян. Дружеството е сертифицирано по ISO 9001:2008 и ISO 14001:2005.

<< Обратно към новините