Mercedes-Benz представи футуристичния Vision Van

08.09.2016

Mercedes-Benz представи футуристичния Vision Van

Mercedes-Benz Vans демонстрира визията си за вановете на близкото бъдеще. Това се случи в края на специално организираното от немския производител събитие Van Innovation Campus в Messe Stuttgart.

[✕]

Тогава след много дигитални ефекти, светлини и звуци, на сцената излезе канцептуалният Vision Van - футуристичен, уникален и невиждан досега. А Фолкер Морнинвег, директор на Mercedes-Benz Vans заяви, че много скоро, още през 2020 г. лекотоварните автомобили с тривърха звезда на предната решетка ще изглеждат така.  Представеният Vision Van притежава външен дизайн с обтекаеми и закръглени форми - без никакви ръбове и снадки, само една врата от дясно, дискретни светлини, напълно цифровизирано място на водача без кормило. Ванът на бъдещето е автономен и постоянно свързан с всички информационни потоци. Работата на водача е улеснена максимално, като товаренето и разтоварването са цифровизирани и автоматизирани, а на покрива си Vision Van носи дронове...

Описанието може да продължи безкрай, но преди премиерата на Vision Van от Mercedes-Benz Vans показаха по какъв път са поели, за да стигнат до вана на 2020 г. Стратегическата инициатива adVANce, разработена и следвана от Mercedes-Benz Vans има за цел да промени тотално компанията и предлаганите от нея продукти и услуги в крак с промените, настъпващи в цифровия свят. Или, както каза Фолкер Морнинвег, през 2020 г. Mercedes-Benz Vans ще е съвсем друга компания, защото, когато светът се променя или се променяш и ти, или изчезваш, а най-добре е ти да правиш промените. За целта Mercedes-Benz Vans използва стабилната платформа на своите доказани продукти и сътрудничеството си с иновативни компании и млади креативно мислещи хора. По инициативата в компанията са наети стотици нови служители в Европа и Америка, които разработват и тестват редица проекти.

По време Van Innovation Campus в Щутгарт на 10 работни места бяха нагледно демонстрирани проекти от стратегическата инициатива adVANce, които вече са факт и се тестват или работят реално. Разбира се всичките бяха базирани на ванове на Mercedes-Benz - Vito и Sprinter. По време на демонстрациите можеше да се види как дронове помагат на вановете и правят бързи и евтини доставки до труднодостъпни места, като строителни площадки. Или как от фургона на вана излизат роботи на 4 колела и съвсем самостоятелно плъзват из квартала и довършват доставките до врата. Много от проектите вече работят в САЩ, като поставят логистиката и доставките с ванове на съвсем ново ниво.

Повече за иновациите от Mercedes-Benz Vans - в октомврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините