АиТ Интернешънъл Транспорт поръча 80 нови влекача MAN TGX

31.08.2016

АиТ Интернешънъл Транспорт поръча 80 нови влекача MAN TGX

Базираната в Пловдив транспортна фирма АиТ Интернешънъл Транспорт поръча 80 нови влекача MAN. Те ще бъдат доставени от MVB Truck & Bus Bulgaria, официален вносител на немската марка у нас.

[✕]

Поръчаните влекачи са предназначени за международен транспорт и са от модела MAN TGX 18.440 BLS Efficient line 2. Двигателите са MAN D2676, Евро-6, с максимална мощност 440 к.с. и с функция Top Torque, която повишава с 200 Нм към въртящия момент на двигателя при движение на 11-а и 12-а предавка до 2300 Нм.

Автоматизираните предавателни кутии са 12-степенни - ZF 12 AS Tronic с управляващ софтуер MAN Tipmatic 2 от второ поколение за по-бърза смяна на предавките. Влекачите са оборудвани със ZF Intarder - с мощност 600 кВт, като общата спирачна мощност, заедно с моторната спирачка е 810 кВт.

Оборудването на товарните автомобили включва още редица полезни функции и системи. Idle Speed Driving дава възможност за движение на празен ход, без подаване на газ, при което оборотите на двигателя са 600 об./мин. Функцията Speed Shifting осигурява по-бърза смяна на предавките, като превключването между 10-а, 11-а и 12-а предавка става без отцепване на съединителя от управляващия софтуер. Efficient Roll функцията пък позволява превключване на предавателната кутия в неутрално положение при спускане на леки наклони с цел максимално използване на инерцията на композицията. Влекачите са снабдени и с кантари за следене натоварването на задната ос.

Кабините на поръчаните влекачи са високообемни - МАN XLХ с високо ниво на оборудване за по-голям комфорт на водача. Снабдени са с автономно отопление - суха печка Eberspächer Air Tronic D4S с автоматично поддържане на температурата и мощност 3,5 кВт. Водачът разполага и с хладилник с обем 36 литра.

Новите автомобил MAN TGX ще бъдат доставени на АиТ Интернешънъл Транспорт през октомври. MVB Truck & Bus Bulgaria пък ще изкупи от пловдивската транспортна фирма 40 употребявани влекача Mercedes-Benz, които за момента са последните от тази марка в парка на АиТ Интернешънъл Транспорт.

<< Обратно към новините