Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Solaris Urbino 12 electric e Bus of The Year 2017

22.08.2016

Solaris Urbino 12 electric e Bus of The Year 2017

Solaris Urbino 12 electric e Bus of The Year 2017! Това показва вотът на международното жури Автобус на годината. Иновативният, напълно електрически градски автобус печели престижната награда точно на 20-ата годишнина от създаването Solaris Bus & Coach. Това е първи успех в надпреварата за полския производител при второто негово участие.

[✕]

Solaris Urbino 12 electric спечели наградата в оспорваната конкуренция на още четирима кандидати - eBusco, Irizar i2e, Mercedes-Benz Citaro NGT и Van Hool Exqui.City 18 electric, три от които също бяха електробуси, а един – с двигател на природен газ. Международното жури гласува за победителя след изключително интересния и напрегнат Bus Euro Test 2016, който се проведе от 31 май до 3 юни в белгийската столица Брюксел и премина буквално под високо напрежение. В теста от бъдещето като водачи и пътници взеха участие 19 журналисти от 19 европейски държави, членуващи в международното жури Автобус на годината. За шеста поредна година сред тях бе и редактор от списание КАМИОНИ, приложение АВТОБУСИ.

Изпитанията включваха двудневни пътни тестове по реална линия от градския транспорт в широкия център на Брюксел. Кандидатите трябваше да се доказват в реални условия на натоварен трафик. Ден преди тестовите шофирания на писта бяха направени измервания за ускорението и спирането до и от скорост от 50 км/ч, както и за шумовете в салона по време на движение.

Изборът за журито при тайното гласуване не беше лесен, тъй като всички кандидати имаха много достойнства и силни страни. При вота си журналистите оценяваха кандидатите по набор от десетки критерии, включващи гледната точка на пътниците, на водача и на транспортния оператор.

Носителят на званието Bus of The Year 2017 ще получи наградата си и правото  да се брандира като неин носител на церемония  по време на международно изложение IAA 2016 Хановер, което ще се проведе през последната десетдневка на септември.

Повече – в септемврийския брой на списание КАМИОНИ

 

<< Обратно към новините