33 Otokar Kent C за Малта

03.08.2016

33 Otokar Kent C за Малта

Обществената транспортна компания на Малта показа последната си придобивка от реализирането на новата инвестиционна политика на страната – 33 автобуса Otokar, модел Kent C.

[✕]

Министърът на транспорта и инфраструктурата на Малта Джо Мици получи тържествено документите за новите автобуси, които идват като допълнение на по-голяма поръчка осъществена през септември 2015 г. Тогава 143 автобуса, също произведени от турската компания Otokar бяха предадени на малтийските власти. Автобусите, които миналата година средиземноморската островна държава получи бяха от модела Vectio C. Така за по-малко от година в Малта вече се движат 176 нови автобуса Otokar.

Миналогодишната партида 9-метрови автобуси са предназначени за транспорт по малтийските пътища, тъй като са гъвкави и маневрени. Новите 12-метрови Otokar Kent C са предназначени за превоз на повече хора и ще обслужват най-натоварените маршрути. Така ще се облекчи натоварването в летните месеци, което се наблюдава обичайно в страната.

[✕]

Kent C има височина от 3145 мм и широчина 2540 мм. Автобусът се задвижва от 6-цилиндров двигател Cummins ISB6.7E6280B. Задният мост и диференциалът са произведени от ZF, а автоматичната трансмисия е Voith Diwa 854.6. Капацитетът на 33-те автобуса за Малта е за 37 седящи и 56 правостоящи пътници, както и едно място за инвалидна количка в средната част на Otokar Kent C.

<< Обратно към новините