Новият Crafter - в стотици версии

01.08.2016

Новият Crafter - в стотици версии

Второто поколение на Volkswagen Crafter ще се предлага с предно, задно или пълноприводно задвижване, както и с няколко различни височини и дължини.

[✕]

Подобно на по-малкият си събрат Transporter, новият Crafter ще бъде наличен в стотици версии. Онова обаче, което буди неприкрита възхита е изключителната за сегмента на големите транспортни ванове аеродинамика.

Голям набор от двигатели, версии, нива на оборудване и екстри… Всичко това бе характерно за леките автомобили на Volkswagen до преди няколко години. Сега обаче цялото това разнообразие се предлага и за лекотоварната гама на германския производител. В това число е и Crafter, чиято световна премиера ще се състои по време на най-голямото световно изложение за търговски автомобили IAA 2016 в Хановер на 21 септември.

Втората генерация на Crafter може да бъде изпълнена в общо 864 различни модификации. Всичко това е възможно благодарение на огромния избор на двигатели, задвижване, трансмисии, версии на кабината, фургона, оборудването.

Ванът предлага избор от три различни дължини на каросерията, три различни височини, четири двигателя, две трансмисии и три вида задвижване. Силовият агрегат е 2,0-литров TDI Евро-6 и е наличен със 102, 122, 140 и 177 к.с. Скоростните кутии са ръчна и автоматична, а задвижването може да бъде на предните, задните или на четирите колела.

Забележителна е стойността на коефициента на челно съпротивление, която е постигната при новия Crafter – 0,33, което е най-малкия показател при търговски автомобил. Новият Crafter ще се произвежда в новия завод на компанията във Варшава, Полша, като ще се предлага и под името MAN TGE.

<< Обратно към новините