Новият Volkswagen Crafter

07.07.2016

„Чистокръвен“ и „ушит“ по мярка на клиента

Новият Volkswagen Crafter

Новият Volkswagen Crafter е готов за старт. През втората половина на юни Volkswagen Nutzfahrzeuge най-после повдигна завесата и организира първи тест за новото поколение на големия си транспортер.

[✕]

Тестът се проведе в Полша, защото там ще се произвежда Crafter. В шофирането, като член на международното жури Ван на годината (International Van of The Year) участва и редактор на списание КАМИОНИ. Над 300 км по магистрала, двулентов път и през множество населени места от Гданск до Вржешня и около 4 часа шофиране на четири различни версии на новия Volkswagen Crafter. Това включваше тестът, организиран от Volkswagen Nutzfahrzeuge, в който освен поканените журналисти участваше управляващия борд на лекотоварното подразделение на немския гигант. Крайната точка на пътуването беше в новия завод на Volkswagen във Вржешня – на около 50 км източно от Познан, където всичко е готово за старта на производството на новото поколение Crafter.

От Volkswagen Nutzfahrzeuge са изключително горди с новата си рожба. И най-вече с това, че това е първият голям ван на компанията, който е изцяло самостоятелна разработка – от А до Я. И се е появил един наистина впечатляващ продукт. Поне такива са впечатленията от теста.

Макар предниците на тестовите автомобили да бяха покрити с камуфлаж, членовете на журито Ван на годината имаха възможност още преди време да зърнат новия Crafter в целия му блясък. Първото впечатление от външния вид е, че наистина това е един чистокръвен Volkswagen, който носи ДНК-то на марката. Нещо повече – от пръв поглед се вижда, че това на практика е един уголемен Transporter от новото поколение Т6 – същите линии и пропорции, същите извивки… Динамиката на пътя е повече от отлична, независимо от мощността на двигателя. В новия Crafter има и редица новости, целящи да облекчат работата на водача.

Новият Crafter е разработен съвместно с клиентите, подчертаха от Volkswagen Nutzfahrzeuge. Експертите на Volkswagen Nutzfahrzeuge при разработката и конструирането са поканили клиенти на модела да

помогнат за създаването на новия Crafter чрез техни виждания за това какъв трябва да бъде лекотоварният автомобил.

Голямото очакване на новия Crafter ще свърши през септември по време на изложението IAA 2016 в Хановер. Като начало моделът тръгва с предно предаване, а през следващата година трябва да се появят версия и със задно задвижване, както и пълноприводен 4х4 вариант.

Повече за новия Crafter – в броя на списание КАМИОНИ от юли-август 2016

 

<< Обратно към новините