Край Париж с новия Citroen Jumpy

08.06.2016

Край Париж  с новия Citroen Jumpy

Изцяло обновен лекотоварен автомобил, с изчистен и модерен дизайн, с енергичен, но в същото време успокояващ стил и с ефективна архитектура, която е адаптирана към всички потребности - функционална, практична и ергономична. Това е новият Citroën Jumpy.

[✕]

Лекотоварният автомобил бе представен пред журналисти от цяла Европа по време на еднодневен тестдрайв, организиран от PSA Peugeot Citroën в началото на юни. Тестовете бяха във френската столица Париж, като на разположение за пробни шофирания бяха голяма част от модификациите на популярния френски ван.

Трасето преминаваше в покрайнините на Париж, като включваше магистрала и двулентови пътища през населени места и между тях. Не бе нужно да се изминат много километри за да се усетят динамиката и стабилността на пътя на обновения ван.

Новият Jumpy се предлага във варианти фургон, комби, удължена кабина и шаси кабина. Предлага се в 3 дължини: XS – 4,60 м, М - 4,95 м и XL - 5,30 м. Модулната платформа базирана на EMP2, може да носи до 1400 кг полезен товар и предлага до 6,6 куб. м товарен обем. Автомобилът може да тегли до 2,5 т. А след повдигане на предната дясна седалка, през отвор в товарната преграда може да се прокара товар с дължина до 4 м. Регулируема табла за писане и поставки за таблет и смартфон превръщат изцяло новата и комфортна кабина на автомобила в мобилен офис. Функцията „плъзгащи се странични врати свободни ръце“ позволява отваряне на товарното пространство с прокарване на стъпалото под датчик, монтиран под ъгъла на задната броня.

Позицията на водача е станала по-висока, което дава повече комфорт и видимост. В същото време шофьорът разполага с редица системи за подобряване на управлението, комфорта и сигурността: Top Rear Vision - система за по-добра видимост при маневри; цветен информационен дисплей на нивото на погледа, Citroën Connect Nav с 3D свързана навигация с гласово управление и сензорен екран. Системата сама прихваща пътните знаци за ограничение на скоростта и ги проектира в холограмата на предното стъкло.

Предлаганите  дизелови двигатели с работен обем 1,6 л и 2 л от последно поколение са с мощност от 95 до 180 к.с. и покриват еконормите Евро-6. Предавателната кутия е 6-степенна ръчна или автоматичната EAT6.

За тестове в Париж беше достъпна и голяма част от гамата на близнака на Jumpy - Peugeot Expert. 

По-подробно за новостите в новия Citroën Jumpy – в броя
на списание КАМИОНИ от юли-август 2016 г.

 

<< Обратно към новините