Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Журито Автобус на годината с ново ръководство

08.06.2016

Журито Автобус на годината с ново ръководство
От ляво на дясно: Йос Хаас, Том Терийесен, Андреас Хайзе

Международното жури Автобус на годината, в което от 2010 г. членува и списание КАМИОНИ, е с ново ръководство. То бе избрано след гласуване на годишната среща на журито, проведена на 3 юни 2016 г. в Брюксел. Новият президент е Том Терийесен от Норвегия, вицепрезидент стана Йос Хаас от Холандия, а за секретар бе избран Андреас Хайзе от Германия.

[✕]

През последните 15 години Международното жури Автобус на годината (International Bus and Coach of the Year) бе ръководено от англичанина Стюарт Джоунс, който по-рано тази година взе решение да се оттегли и да остане редови член на журито след годишната среща в Брюксел. За тези 15 години Стюарт Джоунс превърна International Bus and Coach of the Year (IBCOYJ) в престижна организация, в която членуват 21 журналисти от 21 европейски държави. Всички участници в журито са автобусни журналисти от уважавани печатни издания за търговски превозни средства.

Стюарт Джонс „шофираше“ журито през трудни времена, но разшири географията му с приемането на редица нови членове и го превърна в институция с международно значение и престиж. Той остава член на IBCOYJ от страна на познатото списание Bus and Coach Buyer.

Новоизбраният президент Том Терийесен до сега бе вицепрезидент на IBCOYJ. Той е създател, собственик и главен редактор на водещото норвежкото издание за автобуси Buss Magasinet, започнало да излиза през 2002 г. Том Терийесен е член на IBCOYJ от 2009 г.

Йос Хаас, новият вицепрезидент на IBCOYJ е член на журито от 2003 г. Има над 25 години опит като журналист в сферата на автобусите и е собственик и главен редактор на холандското списание Touringcar & Bus.

Андреас Хайзе е новият главен редактор на немските издания OMNIBUSREVUE и BUSFahrer, част от издателство Springer Fachmedien München. Той наследява в IBCOYJ Биргит Бауер, досегашен секретар на журито.

International Bus and Coach of The Year обединява 21 членове, представляващи 21 европейски държави. Новото ръководство бе избрано по време на годишната среща на организацията след Bus Euro Test 2016, който се проведе от 31 май до 3 юни 2016 в Брюксел. Всяка година IBCOYJ организира Bus или Coach Euro Test. През следващата година Coach Euro Test ще бъде в Швеция. Тестът определя носителя на наградата Автобус на годината. През тази година победителят ще получи приза Bus of the Year 2017 през септември по време на IAA Nutzfahrzeuge в Хановер. Месец по-рано той ще бъде официално обявен от IBCOYJ.

 

<< Обратно към новините