DHL Express ще доставя пратки с осем нови Mercedes-Benz Sprinter

14.05.2016

DHL Express ще доставя пратки с осем нови Mercedes-Benz Sprinter

Лидерът в международните куриерски услуги, DHL, разшири своя автопарк с осем нови лекотоварни автомобила Mercedes-Benz Sprinter 316CDI, доставени от Балкан Стар.

[✕]

За специфичните куриерски нужди DHL отново се довери на Балкан Стар Ритейл. Автомобилите са с дълга база, висок покрив, междуосие 4325 мм и товарен обем от 15,5 м3. Всички те са оборудвани с 4-цилиндров двигател с работен обем 2143 см3, мощност 163 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Предавателната кутия е механична, ECO Gear с 6 предавки и се отличава с оптимизирани предавателни числа. Сервизният компютър ASSYST дава индикация за интервалите на техническо обслужване, достигащи до 60 000 км.

Всички автомобили са серийно оборудвани с множество системи за сигурност: въздушна възглавница за шофьора, ESP9i, ABS, ASR, BAS, EBD, асистент против страничен вятър и други.

Специалното изпълнение за DHL включва камера за заден ход, автоматичен климатик, електрически стъкла и огледала, фарове за мъгла, комфортна шофьорска седалка. Товарната част е снабдена с износоустойчив дървен под, облицовка и халки за укрепване на товари.

Новите Mercedes-Benz Sprinter попълниха автопарка на DHL от началото на месец май и доставят експресни доставки както в София, така и в цялата страна.

<< Обратно към новините