Нов двулитров двигател EcoBlue от Ford

27.04.2016

Нов двулитров двигател EcoBlue от Ford

По време на специализираното изложение за товарни автомобили (CV Show, 26-28 април) в Бирмингам, Великобритания, Ford представи Transit и Transit Custom, оборудвани с нов двулитров дизелов двигател EcoBlue.

[✕]

Новият двулитров EcoBlue обещава сериозни предимства по отношение на работата и експлоатационните разходи. Основните му достойнства са подобрения в горивната икономичност до 13% в сравнение с 2,2-литровия агрегат TDCi, по-високият въртящ момент при по-ниски работни обороти, както и гаранционно обслужване на периоди от 2 г. или 60 000 км. Освен това новият двигател покрива еконормите Евро-6, които стават задължителни за лекотоварния сегмент от 1 септември 2016 г.

Двулитровият дизелов EcoBlue ще се предлага в три версии по отношение на мощността: 105, 130 и 170 к.с. В комбинация с автоматичната система за пестене на гориво Старт/Стоп, средният разход на гориво на модела Transit (2 тона) е 6,6 л/100 км и 6,1 л/100 км при еднотонната версия на Transit Custom.Ford дават пример, че при избор на Transit Custom с двигател EcoBlue с мощност 105 к.с., той ще донесе на собственика си икономия на разходи до 1600 евро за гориво при пробег от над 130 000 км.

Ford разширяват гамата на двата си автомобила и с въвеждането на няколко нови технологии за повишаване на активната безопаност. В това число влизат системата за стабилизиране на колата при силен вятър, система за предупреждение при опасност от удар с движещо се отпред превозно средство, система за разпознаване на пешеходци и др. По-късно тази година, производителят ще добави и шестстепенна автоматична предавателна кутия.

Новите версии на Ford Transit и Transit Custom вече се намират в продажба, а първите доставки ще бъдат осъществени в средата на годината.

<< Обратно към новините