АББ ще захранва хибридни електрически автобуси на Volvo в Белгия

01.03.2016

АББ ще захранва хибридни електрически автобуси на Volvo в Белгия

АББ, в партньорство с Volvo Buses, ще предостави автоматизирано оборудване за бързо зареждане за системата на обществения транспорт на Намур. Това е вторият проект на АББ с Volvo Buses.

[✕]

Единадесет нови хибридни електрически автобуса на Volvo ще бъдат пуснати в нова зона без вредни емисии в центъра на града. Планира се новата автобусна система да започне да функционира до края на 2016 г. Обхватът на договора за АББ включва също така КРУ и сервизен договор.

Вместо да се връщат в депото, за да бъдат свързани към индивидуално зарядно устройство, автобусите ще се презареждат за няколко минути по време на престоя си на последната спирка. Това позволява на автобусите да носят по-малък и по-лек пакет батерии, което увеличава пътническия капацитет. Допълнителен плюс е и това, че така автобусите ще могат да изминават повече маршрути.

[✕]

Свързаността с бързи зарядни устройства на АББ включва дистанционна диагностика и управление, а безжичните софтуерни обновявания гарантират бърз отговор и достъпност. С над 3000 свързани с мрежата бързи зарядни устройства, инсталирани по цял свят, продуктовите решения за свързаност на АББ са постигнали водещи в индустрията експлоатационни цикли.

<< Обратно към новините