Международно жури тества номинираните за IFOY Award 2016

29.02.2016

Международно жури тества номинираните за IFOY Award 2016

В рамките на два дни - 24 и 25 февруари в зала 9 на Hannover Messe се състояха тестовете на номинираните машини в тазгодишния конкурс International Forklift Truck of the Year (IFOY) 2016.

[✕]

Международно жури от 25 членове оцени представянето на 10 подемно транспортни машини и 3 интралогистични решения от 6 производителя - BYD, Crown, Jungheinrich, SSI Schäfer, Still и Toyota.

През първия ден в Hermes Tower в панаирното градче се проведоха презентации на предложенията в категорията Интралогистични решения. Екипът на Crown представи решението за пикиране QuickPick внедрено в Jumbo Supermarkten. SSI Schäfer показа своята совалкова наземна система направена за NextLevel Logistik, а Still демонстрира комбинацията от совалкова стелажна система и приложението iGoEasy приложена в логистичния център Miehlen.

Десетте номинирани машини бяха представени в действие по време на тестовете, а също и при проверката за иновации. Последното се извърши от Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML) от Дортмунд и  Dortmund и катедрата по Машинни елементи и Инженерна логистика от Helmut Schmidt University - Хамбург. Те са оценили новостите в машините и степента на иновации по отношение на пазара. Тестът на IFOY измерва "твърдите данни" от всяка машина и ги сравнява с данните на конкурентите. Резултатите от двата теста ще послужат като база за финалния вот на журито.

Церемонията по обявяване и награждаване на победителите ще се състои на CeMAT в първия ден на панаира на 31-ви май в Хановер.

Как се представиха машините по време на теста може да прочетете в следващия брой 3/2016 на ЛОГИСТИКА в статията на члена на журито на IFOY и главен редактор на списанието г-жа Снежина Баджева.

<< Обратно към новините