Нови нископодови Isuzu тестват Пловдив

29.02.2016

Нови нископодови Isuzu тестват Пловдив

През втората половина на февруари пловдивския превозвач „Автотранс 2000” получи за тест два чисто нови изцяло нископодови автобуса Isuzu.

[✕]

Първият от тях е 9,5-метровият Isuzu Citibus, а вторият – 12-метровият Citiport произведени през тази година. Единичните градски автобуси обслужват линии с номера 66 и 99 в града под тепетата.

„Новите автобуси Isuzu Citibus и Isuzu Citiport, които покриват еконормата Евро-6 ще променят качеството и облика на услугата, която ние предоставяме на пътниците. Идеята ни е да покажем и на другите окръжни градове, че тук са най-новите и екологични автобуси и по този начин пловдвичани и гостите на града да чувстват, че използват транспорт, който заслужава една Европейска столица на културата”, каза управителят на „Автотранс 2000” Димитър Чолаков.


 

[✕]

Isuzu Citiport e един от най-новите модели и първият 12-метров автобус в гамата на турския производител Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S. Той е с три врати. При шофьора се намира монитор, чрез който водачът наблюдава двете камери, монтирани в салона. С модерната си визия, светлия, просторен и обезшумен салон, климатична инсталация и платформа за инвалиди и детски колички, както и комфортното място за водача, автобусът е отличен избор за всяка градска среда. През миналата година той бе отличен с наградата „Комфорт и ергономия” по време на Европейската автобусна седмица (ECBW), която по традиция предхожда изложението Busworld в белгийският град Кортрийк.

Линия №66, по която се движи Isuzu Citiport Евро-6 е обслужвана от изцяло нови автобуси клас EEV. През последните две години превозвачът „Автотранс 2000 ” е закупил 50 чисто нови автобуса за нуждите на градския транспорт в Пловдив.

„Планът ни е до 2017 г. да закупим още нови автобуси, с които да подобрим транспортната услуга за пловдивчани”, каза още Димитър Чолаков.

 

<< Обратно към новините