НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Подробности за новите пътни такси в Белгия

22.01.2016

Подробности за новите пътни такси в Белгия

Белгийската асоциация на превозвачите (FEBETRA) информира, че от 1 април 2016 г. в страната влизат в сила нови пътни такси на километър за превозни средства над 3,5 тона.

[✕]

Таксата за километър ще се прилага за моторни превозни средства или комбинация от превозни средства, предназначени или използвани (изключително или не) за превоз на товари, и с общо тегло над 3,5 тона. По отношение на комбинацията от превозни средства, то таксата ще се прилага само ако общата маса на МПС е над 3,5 тона.

В района на Брюксел, таксата ще трябва да се заплаща за всички пътища в 19-те общини на белгийската столица.

Законодателството предвижда следните изключения:
1. Превозните средства, използвани единствено за и от отбраната, гражданската защита, пожарната и полицейските управления, и които имат отличителни знаци и могат да бъдат разпознати като такива;
2. Превозните средства, които са специално и единствено оборудвани за медицински цели и които са разпознаваеми като такива (трябва да е възможно медицинските процедури да могат да се проведат в превозното средство: линейка, мобилни медицински инсталации с покрив и подвижни лаборатории);
3. Фермерски, градинарски и горски превозни средства, които се използват само в ограничена степен по обществени пътища на Белгия и които се използват единствено за земеделие, градинарство, аквакултури и горски стопанства.

Пътищата, цените, системата за отчитане и всички останали подробности може да намерите ТУК.

<< Обратно към новините