Volvo EC220E е по-икономичен и от хибрид

12.01.2016

Volvo EC220E е по-икономичен и от хибрид

Това заявиха от Volvo CE, един от водещите световни производители на строителна техника. Компанията е направила сравнителни тестове с верижни багери в класа 20-25 т, в т.ч. и с един багер с хибридно задвижване.

[✕]

От Volvo CE са поръчали сравнителни тестове на пет машини на основните си конкуренти в тегловния клас на Volvo EC220E, включително хибриден модел, за да проучи как наистина се представя EC220E. Тестовете са извършени на два отделни работни обекта на клиенти в Обединеното Кралство и Норвегия от опитен оператор, който се е запознал напълно с всяка от машините, което гарантира обективно сравнение, заявяват от Volvo CE.

Всяка машина е товарила баластра на самосвал, а полезният товар, времето за изпълнение на един цикъл и разходът на гориво са измервани за седем товарни цикъла както в режим на висока мощност, така и в други режими по избор. Измерването е правено пет пъти в рамките на 10 дни, за да се установят средните стойности, а производителността (т/ч) и горивната ефективност (т/л) са изчислени на база 60-минутни работни часове.

[✕]

В резултат Volvo EC220E се представя с най-добри резултати, които дори и хибридният багер не може да постигне, декларират от Volvo CE.

<< Обратно към новините