Van Hool надхвърли кота 100 за модела EX

05.01.2016

Van Hool надхвърли кота 100 за модела EX

Година след началото на серийното производство на модела EX, белгийският производител на автобуси Van Hool вече надмина кота 100.

[✕]

Наскоро, по време на изложението Busworld 2015 в Кортрийк, Van Hool представиха два триосни варианта на модела EX – EX 16H и EX 17H. Така гамата на произвеждания в Скопие, Македония модел се разшири с нови попълнения, като едно от тях намери своя нов собственик във Великобритания и стана първият Van Hool EX реализиран на Острова. Туристическият автобус е търсен освен в родината си Белгия, също и в Германия, Франция, Италия и Швейцария.

В основата си моделът EX е с гъвкав модулен дизайн, който може да се използва за създаването на различни конфигурации – комфортни автобуси с две или три оси, с намалено или по-просторно багажното отделение и с капацитет за превоз до 65+1+1 пътници.

Стандартно ЕХ се оборудва с двигател DAF MX11 Евро-6 с мощност 394 или 436 к.с., комбиниран с механична предавателна кутия и с широка гама от функции за безопасност, включително EBS3, AEBS, ESC, ABS и ACC.

<< Обратно към новините