Продажбите на Opel Vivaro, Movano и Combo нарастват

30.10.2015

Продажбите на Opel Vivaro, Movano и Combo нарастват

Лекотоварната гама на Opel – състояща се от моделите Movano, Vivaro, Combo и Corsa van набира голяма скорост: след първите шест месеца на годината, компанията има възможността да обяви резултат, който надхвърля очакванията. Тази положителна тенденция продължава, като компанията е продала повече лекотоварни автомобили до този момент, отколкото за цялата 2014 година.

[✕]

Лекотоварната гама на Opel – състояща се от моделите Movano, Vivaro, Combo и Corsa van набира голяма скорост: след първите шест месеца на годината, компанията има възможността да обяви резултат, който надхвърля очакванията. Тази положителна тенденция продължава, като компанията е продала повече лекотоварни автомобили до този момент, отколкото за цялата 2014 година. До средата на октомври в Европа вече са направени поръчки за над 85 000 автомобила.

„Това е фантастично постижение за нашия новосъздаден екип,“ отбелязва Щефан Рашиг, шеф на отдела за лекотоварни автомобили. „Ние успяхме значително да увеличим пазарните дялове на трите ни основни моделни линии Combo, Vivaro и Movano. Като цяло лекотоварният ни бизнес нараства с над 26% на фона на европейския, който се увеличава с едва 8%.“

През миналата година Opel обедини всичките си активности в лекотоварния сегмент в нова европейска организация ръководена от Щефан Рашиг в името на значителното разширяване на този сегмент в рамковата стратегия за растеж DRIVE! 2022. Инициативата вече дава плодове – новото Vivaro прави най-голяма крачка в това отношение с ръст от 1,9% и вече заема 11-процентов дял в сегмента. В допълнение, Opel генерира над 100 000 поръчки за Vivaro от откриването на заявките.

В сравнение с цялата 2014 г., най-големия ръст на лекотоварния бизнес бе в Ирландия (+50%), Полша (+20%), Финландия (+19%), Испания (+12%) и Франция (+11%).

<< Обратно към новините