Пазарът в Западна Европа компенсира спада в Източна

13.10.2015

Schmitz Cargobull постигна оборот от 1,589 млрд. евро и запазва нивото от предходната година

Пазарът в Западна Европа компенсира спада в Източна

Пазарите в Испания, Франция и Великобритания продължават да се развиват със стремително темпо, докато търсенето в Русия значително намаля през изминалата стопанска година (април 2014 – март 2015 г.). Производителят на прикачна техника Schmitz Cargobull продаде над 44 000 ремаркета, полуремаркета и надстройки и утвърди позицията си на пазарен и технологичен лидер в Европа...

[✕]

Пазарите в Испания, Франция и Великобритания продължават да се развиват със стремително темпо, докато търсенето в Русия значително намаля през изминалата стопанска година (април 2014 – март 2015 г.). Производителят на прикачна техника Schmitz Cargobull продаде над 44 000 ремаркета, полуремаркета и надстройки и утвърди позицията си на пазарен и технологичен лидер в Европа през турболентната 2014 г. и продължава с успех през 2015.

Приходите на германският производител възлизат на почти 1,6 млрд. евро. „Благодарение на растежа в Западна и Централна Европа, успяхме да компенсираме до голяма степен значителния спад на търсенето в Русия и повечето страни от Източна Европа“, обобщава председателят на Борда на директорите на компанията Улрих Шумер.

2014 г. започна с мощен импулс – нараснал брой на заявените поръчки и положителни прогнози за обемите на пазарите в Централна и Западна Европа. Това определи тенденцията през годината, а новото поколение ремарке Genios, заедно с останалите нови продукти, представени на изложението IAA в Хановер също повлияха благоприятно на търсенето. След силното начало обаче, политическата обстановка повлия негативно на изявените желания на превозвачите за инвестиции. Размяната на санкции между Европейския съюз и Руската федерация се отрази крайно негативно на търговията с хранителни продукти в Европа. Намалените транспортни обеми, колебанията в курса на рублата и продължаващата финансова криза в Европа се отразиха зле на логистичния сектор. „През втората половина на 2014 г. търсенето значително намаля, но през първото тримесечие на 2015 г. поръчките отново се увеличиха. Въпреки че не успяхме да постигнем целевия оборот, успяхме да запазим равнището на предходния период“, казва Шумер.

[✕]

С продадени 44 000 ремаркета, полуремаркета и надстройки (45 000 за предишната година), Schmitz Cargobull реализира оборот от 1,589 млрд. евро (1,625 млрд. евро за предходната година). Печалбата преди облагане с данъци възлиза на 53,2 млн. евро, а за компанията работят 5100 служители.

<< Обратно към новините