НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Лекотоварната гама на Opel в България

02.10.2015

Лекотоварната гама на Opel в България

В момента Opel извършва на практика най-голямото си възраждане в история. В периода от януари до август марката е реализирала продажби на над 735 000 автомобила – с около 4% или с 27 300 броя повече от същия период на миналата година. Една от заслугите за успеха на Opel през първите 8 месеца от годината е на лекотоварната гама на компанията.

[✕]

В момента Opel извършва на практика най-голямото си възраждане в история. В периода от януари до август марката е реализирала продажби на над 735 000 автомобила – с около 4% или с 27 300 броя повече от същия период на миналата година. Една от заслугите за успеха на Opel през първите 8 месеца от годината е на лекотоварната гама на компанията.

Продажбите в тази област бележат ръст както в Европа така и в България. Бизнесът с лекотоварни автомобили е важна част от широкомащабната стратегия на Opel за растеж наречена DRIVE! 2022. В този сегмент марката също възнамерява да се разширява значително с помощта на привлекателни, високотехнологични продукти като новото поколение на Vivaro и новата Corsa Van, както и с мощна нова организационна структура.
Настоящата лекотоварна гама на Opel, която компанията представи в пълния й блясък в България, се състои от новия малки градски Corsa Van, Opel Combo, новия средно размерен мултифункционален Vivaro и големия Movano, предлаган в голямо разнообразие от версии. С над 330 заводски варианта и още много други предлагани от препоръчвани от Opel фирми за трансформации, клиентите разполагат с продукти за всякакви нужди в категориите с общо допустимо тегло до 4,5 тона.

[✕]

Opel Corsa Van
Новият Corsa Van е още по-практичен от своя предшественик, предлагайки с 21 кг по-голям максимален полезен товар. Голямото товарно пространство с равен под на Corsavan предлага полезен обем от 920 литра и максимално допустим полезен товар от 571 килограма. Елементи от серийното оборудване на модела като солидният стоманен под, стоманената напречна преградна стена зад седалките в долната половина на товарния отсек, страничните облицовки (на същата височина) и халките за фиксиране на товара дават възможност за лесно и удобно опазване и стабилизиране на превозвания товар. В допълнение към това, преградната мрежа в горната част зад седалките, идеално напасваната по формата на пода гумена постелка на товарния отсек и разделеното на четири покривало на багажното пространство осигуряват още по-надеждна защита на превозваните товари.

Opel Combo
Голямата моделна гама включва 108 варианти и задоволява широк диапазон от нужди – от производствени и търговски до мултифункционалните изисквания за едно семейство и възможности за почивка. Combo van има впечатляващи параметри: полезен товар до 1 тон, включително водача, товарен обем от максимум 5,4 куб. м, ниско ниво на товарния праг от 545 мм, дължина на товарния под до 3,4 м със сгъната седалка на пътника до водача, широчина между арките на задните калници 1,23 м и заден отвор с размери от 1,45 м височина и 1,23 м широчина.

Opel Vivaro
Второто поколение Opel Vivaro комбинира функционалността на лекотоварните автомобили и предимствата на един офис на колела с комфорта и стилистичното излъчване на лек автомобил. Новият Vivaro предлага разнообразие от варианти и гамата му включва фургон, Combi, версии с кабина за сервизни екипи или шаси-кабина, различни конфигурации на базата на две дължини на каросерията (4998 и 5398 мм) и две височини на покрива (1971 и 2465 мм). Той е още по-добре оборудван за превоз на товари от предшественика си, тъй като и двете дължини, в които се предлага, са с по 216 мм по-големи от предишните.
Пълният товарен обем на фургона също е увеличен и се простира в диапазона от 5,2 до 8,6 куб. м. Лесен достъп до товарния обем се осигурява от задните врати. За транспортиране на особено дълги предмети, задната дясна врата може да бъде фиксирана отворена на 90°, като същевременно с това другата врата се затваря независимо от нея.
Специални приспособления под формата на люкове в предната седалка на пътника до водача и преградата на кабината също осигуряват възможност за разполагане на по-дълги товари. Combi вариантът с плъзгаща се врата от своя страна осигурява възможност за комфортен превоз на до осем пътници на три реда седалки.  

Opel Movano
Movano предлага най-богатата в лекотоварния сегмент от пазара гама от варианти на каросерията – общо 188 на брой, осигурявайки практически на всеки клиент възможност за избор на автомобил, пригоден оптимално за специфичната за него област на приложение. Благодарение на гъвкавата технология на конструктивната платформа на модела, последното поколение на Movano предлага избор на версии с предно и със задно предаване, както и гама от модели с общо допустимо тегло до 4,5 тона.Вариантите със задно предаване и общо допустимо тегло 3,5 тона се предлагат с възможност за поръчка на единични или двойни гуми на задния мост, докато при версиите с общо допустимо тегло до 4,5 тона двойните гуми са част от серийното оборудване. Гамата на модела включва закрити фургони (с четири различни дължини на каросерията и три височини на покрива), товаропътнически варианти Сombi, шаси-кабини и версии с двойна кабина (Сrew cab) както и в модификации шаси-платформа. Оборудването на автомобилите е с гъвкави възможности, позволяващи по-нататъшни трансформации и допълнения. Възможна е и поръчката на фабрични специални версии от рода на бордови изпълнения, самосвали, кастени и пътнически бусове.
Товарните отделения при закритите фургони предлагат едни от най-добрите в класа достъп, лекота на товаро-разтоварните дейности, височина и обем на превозваните товари. Автомобилът предлага максимален товарен капацитет до 17 кубически метра при максимална дължина на товарното пространство над 4 метра. Общото допустимо тегло на модела достига 4,5 тона, а полезният товар – до 2,5 тона в зависимост от варианта на каросерията. Movano е и отлично средство за теглене на прикачени товари, способно да поеме ремарке с общо тегло 3,5 тона и общо допустимо тегло на впряга до 7,5 тона.

<< Обратно към новините