Новите поколения на Volkswagen Caddy и Transporter са вече в България

24.09.2015

Новите поколения на Volkswagen Caddy и Transporter са вече в България

Официалното новите поколения на Volkswagen Caddy и Transporter са вече в България. Те бяха представени от управителят на Порше БГ Флориан Щайнер и бранд мениджърът на марката Volkswagen Лекотоварни автомобили Нестор Несторов...

[✕]

Официалното новите поколения на Volkswagen Caddy и Transporter са вече в България. Те бяха представени от управителят на Порше БГ Флориан Щайнер и бранд мениджърът на марката Volkswagen Лекотоварни автомобили Нестор Несторов.

След близо 1,5 млн. продадени автомобила по цял свят, в рамките на 11-годишно производство, предшественикът на новото Caddy заслужено се оттегля от пазара. От новия модел се очаква да бъде негов успешен последовател.

Четвъртото поколение на Caddy както и преди, се предлага в два варианта (пътническо и товарно) и дава възможност за избор измежду къса и дълга (Maxi версия) колесна база. Компактният градски ван е с ново поколение дизелови и бензинови двигатели със сериен пакет BlueMotion Technology, както и нов TGI агрегат на природен газ, всички с намален разход на гориво и подобрена пътна динамика.

Сред предложенията са многобройни системи за сигурност и комфорт, част от които са включени в стандартното оборудване, новото поколение забавно-информационни системи и практични интериорни решения. Caddy е единствен в класа си, които включва в предложенията си възможността за комбиниране на задвижване на четирите колела 4MOTION с DSG автоматична скоростна кутия. Пътническата версия на автомобила може допълнително фабрично да се оборудва със седем седящи места.

За 65-годишният си опит на пазара, Transporter е доказал своето достойнство и професионализъм. Всяко поколение само по себе си за времето, през което се е предлагало, е било технологичен лидер и точно е отговаряло на нуждите на пазара. Новият Transporter ревностно следва този принцип. С 500-те си моделни модификации моделът покрива напълно изискванията за автомобил подходящ, както за работа, така и за свободното време и семейството. Сред предимствата на новото поколение са обновената гама от двигатели, всички оборудвани с пакет BlueMotion Technology, с оптимиран разход на гориво и по-безшумен ход на работа. Transporter дава възможност също така да се комбинира фабричното задвижване на четирите колела 4Motion с DSG автоматична скоростна кутия.

Впечатление след предложенията в стандартното и допълнително оборудване на модела правят иновативните асистиращи системи, новото поколение радио и навигационна системи, мобилните онлайн услуги, както и големият брой системи за сигурност и безопасност. За цялата моделна Т-линия дизайнери и инженери са внесли широк спектър от новости в интериорното пространство, като за двата основни варианта - за работа и за свободното време - са разработени висококачествени десени на тапицериите: подчертано практични при Transporter и модерни и атрактивни при Multivan. Според модела е помислено за нишите и кутиите за вещи, така че всичко да си е на мястото. Предназначението определя формата. По отношение на дизайна шестото поколение е осъвременен предпазливо. Формите са още по-остри, още по-отчетливи, а линиите, извивките и кантовете преминават плавно от предната към задната част на автомобила. Така цялостната конструкция на модела внушава усещането за хармонично съвършенство.

Атрактивните модификации Generation Four и Generation SIX, съответно при Caddy и Multivan са разработени специално за пазарното въвеждане на новите моделни поколения и ще се предлагат до юни 2016 г. Те се отличават с експресивния си външен вид и изтънчен интериорен дизайн, които подчертават силният им характер.

<< Обратно към новините