НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Лекотоварните автомобили на Opel за моделната 2016 година

07.08.2015

Лекотоварните автомобили на Opel за моделната 2016 година

Модерни дизелови двигатели покриващи нивата на стандарта за емисии Евро-6, още системи за асистенция и допълнителна безопасност и оборудване – това са най-важните отличителни качества на лекотоварните автомобили на Opel за моделната 2016 г. Vivaro, Movano и Combo са добре подготвени за многообразието от задачи, с които трябва да се справят.

[✕]

Модерни дизелови двигатели покриващи нивата на стандарта за емисии Евро-6, още системи за асистенция и допълнителна безопасност и оборудване – това са най-важните отличителни качества на лекотоварните автомобили на Opel за моделната 2016 г. Vivaro, Movano и Combo са добре подготвени за многообразието от задачи, с които трябва да се справят.

„Новите, ултрамодерни дизелови двигатели подобряват ефективността на нашите лекотоварни автомобили. Този факт, както и разширената гама от възможности по отношение на оборудването правят Vivaro, Movano и Combo още по-привлекателни за нашите клиенти,” отбелязва Щефан Рашиг, директор на отдела за лекотоварни автомобили на Opel/Vauxhall.

[✕]


Vivaro Combi с нови двигатели и повече възможности по отношение на оборудването
Второто поколение на Opel Vivaro, бестселърът на лекотоварната гама на марката с около 50 000 продажби годишно бе представено през есента на 2014 г. За моделна година 2016, Vivaro Combi ще се предлага с два нови турбодизелови мотора. Базовият агрегат е 1.6 CDTI с мощност 95 к.с. и въртящ момент 260 Нм. Комбинираният разход от 6,2 литра и 164 грама въглероден диоксид на километър са същите като на предшественика му, който имаше с 5 к.с. по-ниска мощност.Новият 1.6 BiTurbo CDTI ще се предлага във версии със 125 к.с.  и 145 к.с. – също бележещи увеличение с 5 к.с. в сравнение с тези на предшественика. Двигателите разполагат с въртящ момент съответно 320 и 340 Нм, т.е. предлагат достатъчно тяга за съответните нужди. Въпреки това разходът на гориво се запазва на изключително ниско ниво: версията със 125 к.с. изразходва едва 5,7 литра дизелово гориво, съответстващо на 149 грама въглероден диоксид на километър. По-мощната версия се нуждае от 6,4 литра със 167 грама въглероден диоксид на километър. Всички тези двигатели разполагат със Старт/Стоп система и механична шестстепенна трансмисия, а благодарение на системата SCR на Opel BlueInjection, всички постигат  нива на емисии покриващи тези на стандарта Евро-6.

Vivaro се предлага и с нови функции като възможност за безключово отваряне и стартиране (Keyless Open and Start), осигуряващи повече комфорт, носеща опора за таблет и усъвършенствана информационно-развлекателна система IntelliLink Navi 50. Интериорът добива допълнителна нотка на елегантност с помощта на антрацитната черна тапицерия Connect Black.Системи за асистенция на водача и двигатели Евро-6 за Movano

Movano Combi и Movano Bus се предлагат с новите 2,3-литрови BiTurbo дизелови двигатели в две нива на мощност. Благодарение на системата на Opel BlueInjection за обработка на газовете, тези агрегати имат нива на емисии покриващи стриктните стойности на стандарта Евро-6.

Най-мощният двигател на Movano Combi сега разполага със 170 к.с. и въртящ момент 380 Нм. Това е увеличение от 20 Нм и 7 к.с. в сравнение с предишното Movano Combi. Същевременно с това, разходът на гориво е намален с 0,1 л/100 км. Новият 2,3-литров BiTurbo мотор със 145 к.с. за Movano Combi осигурява 360 Нм, при което е намален средният разход на гориво и сега е едва 6,3 л/100 км.

Opel е подготвил и два изключително ефективни BiTurbo двигателя за Movano Bus – 2,3-литровият BiTurbo със 163 к.с. ще замени актуалния най-мощен двигател за гамата на Movano Bus със 150 к.с. Новият агрегат ще разполага с въртящ момент от 380 Нм или увеличение от 9%. Още един вариант на BiTurbo, но с мощност 145 к.с. и въртящ момент 360 Нм ще се предлага за моделна година 2016.

Всички нови двигатели разполагат със Старт/Стоп система с възможност за активиране на допълнителен режим Eco и се оборудват с шестстепенна трансмисия. Пакетът за асистенция на водача сега се предлага за Movano и осигурява още повече комфорт и безопасност. Асистентът за дългите светлини High Beam Assist, светлините за мъгла, системата за поддържане на лентата Lane Keep Assist и бордовият компютър правят шофирането по-приятно и релаксиращо.

Нови дизелови двигатели за Combo с подобрени динамични качества и намален разход на гориво
Подобрени динамични качества комбинирани с по-ниска консумация на гориво и изключителна екологичност са също ключови качества за новите двигатели на Opel Combo Tour. Турбо дизеловите двигатели 1.6 CDTI, чийто нива на емисии покриват тези на Евро-6 с мощност 95 к.с. и 120 к.с. ще заменят сегашните двигатели със съответно 90 к.с. и 105 к.с. И двете нива на мощност се предлагат по желание с технологията ecoFLEX, включваща Старт/Стоп система. Инженерите са постигнали увеличение от 5 к.с. като същевременно с това са намалили разхода на гориво на версията ecoFLEX с 95 к.с. от 5,0 на 4,7 литра еквивалентни на 124 грама въглероден диоксид на километър.

Мощността на по-мощната версия е увеличена с цели 15 к.с. Разходът на гориво е намален от 5,2 на 4,7 литра, а нивото на емисиите на въглероден диоксид от 138 грама на километър до 124 грама на километър за версията ecoFLEX. Освен системата Старт/Стоп, технологията ecoFLEX за новите двигатели включва интелигентен алтернатор със система за рекупериране на спирачната енергия, маслена помпа с регулиране на капацитета, масло намаляващо триенето, гуми с намалено съпротивление при търкаляне и аеродинамичен пакет – всички спомагащи за намаляване на разхода на гориво.

<< Обратно към новините