Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Iveco: 40 години на високи постижения, 150 години опит

25.06.2015

Iveco: 40 години на високи постижения, 150 години опит

Марката отбелязва своя 40-ти юбилей – една история, изпълнена с успехи, международно признание и автомобили, превърнали се в символ на транспортната индустрия по целия свят. Специално създадената по този случай интернет страница www.iveco40.com предоставя възможността заедно да отпразнуваме 40-годишнината на Iveco, споделяйки видео и снимки.

[✕]

Марката отбелязва своя 40-ти юбилей – една история, изпълнена с успехи, международно признание и автомобили, превърнали се в символ на транспортната индустрия по целия свят. Специално създадената по този случай интернет страница www.iveco40.com предоставя възможността заедно да отпразнуваме 40-годишнината на Iveco, споделяйки видео и снимки.

Iveco ще духне 40 свещички: това е важно събитие за една голяма компания, участвала в написването на историята на леко- и тежкотоварния транспорт в света. Iveco означава не само 40 г. на успехи, но и 150 г. на работа с клиенти, на ненадминато качество, на превозни средства, които пътуват навсякъде по света и днес са символ на технологични иновации и устойчив транспорт.
Iveco е марка на CNH Industrial, световен лидер в производството на капиталови стоки със свои заводи в Европа, Китай, Австралия, Аржентина, Бразилия и Африка, плюс търговски съоръжения в над 160 страни. За да ознаменува кръглият юбилей, Iveco създаде специално лого в чест на годишнината, представляващо стилизиран автомобил с мотото „40 години Iveco, 150 години опит“. Логото ще бъде част от цялата писмена комуникация на компанията до края на 2015 г.

Юбилей
Голяма част от честванията ще се състоят в специалната интернет страница www.iveco40.com, достъпен на 14 различни езика. На него тече конкурс, призоваващ почитателите на Iveco да отпразнуват 40-ия рожден ден на марката, като споделят с всички своите истории в снимки или видео. Всяка седмица най-добрата снимка ще бъде добавяна към виртуалната книга, посветена на специалната годишнина.Специалната годишнина е отбелязана и с видеоклип, който можете да видите на ТУК. В него са представени най-важните събития в историята на Iveco десетилетие по десетилетие от 1975 г. до сега. Събитията са най-различни и включват както пускането на нови модели на пазара и технологични иновации, така и големи споразумения за спонсорство, които са се превърнали в неотделна част не само от италианската, но и от световната история.

Нововъведения
Iveco е марка, която е показала през годините, че не се страхува от промените и смело подхожда към промените през годините. Сега компанията пише нова глава на своята история, постоянно преследвайки признанието на голям играч на международната сцена, все така съсредоточена върху основните си ценности: технологичните нововъведения, устойчивото развитие, намаляване на разходите за притежание и запазване и утвърждаване на взаимното доверие с клиентите.
Благодарение на отделеното внимание към иновациите и новите технологии, Iveco стана европейски лидер в алтернативните горива, изпреварвайки с решения, които допринасят за намаляване влиянието на транспортните средства върху околната среда, превръщайки се в идеален партньор за устойчив транспорт.

Iveco от 1975 г. до наши дни
Компанията хвърли своето предизвикателство на пазара през 1975 г., когато бе създадена от съюза между пет фирми с повече от 150 години опит в разработването и производството на превозни средства: Magirus-Deutz, Fiat, Lancia, Unic и OM. Глобална визия с международни корени, формирана от сливането на пет съществуващи компании като всяка от тях е със собствен принос, започвайки от края на XIX век, към историята на търговските превозни средства в Европа: Fiat Индустриални превозни средства от Торино, Италия; OM от Бреша, Италия; Lancia Специални автомобили от Болцано, Италия; Unic от Пюто, Франция и Magirus-Deutz от Улм, Германия.
Чрез придобивания, обединения и международни смесени компании през годините, Iveco се присъедини към най-големите световни компании в областта на автомобилния транспорт, превръщайки се в група със значителен експертен опит, способна да предложи най-доброто в технологичните иновации и да се утвърди като производител и търговец на най-важните индустриални и нововъзникващи пазари. Като част от наследството от 1986 г. е учредено съвместно предприятие (и ефективно сливане) с транспортното подразделение на Ford Европа, Iveco Ford Truck Ltd. През 1990 г. групата закупи испанската марка Pegasо.
През годините на своята история Iveco спечели международно признание и многобройни отличия, сред които наградата „Международен камион на годината“ за модела Eurocargo през 1992 г., за модела EuroTech през 1993 г. и за модела Stralis през 2013 г. Наред с това, новият Iveco Daily бе обявен за “Международен ван на 2015 г.“.Спорт
Компанията Iveco винаги е споделяла част от енергията си с най-големите имена в международния спорт, като например големият производител на спортни автомобили и участник в най-престижния шампионат по автомобилизъм Формула 1 – Scuderia Ferrari, както и настоящия световен шампион по ръгби – националния отбор на Нова Зеландия All Blacks.
Iveco е подкрепяла различни инициативи, за които хората си спомнят с години. Пример за това е прочутият проект Overland, стартирал през 1995 г. с експедицията Рим – Ню Йорк, по време на която технологиите на Iveco изиграха огромна роля за изграждането на положителен образ на камионите по света. Оранжевите автомобили на Iveco си спечелиха международна слава, предприемайки опасни приключения, преодолявайки изключителни трудности по пътищата и устоявайки на неблагоприятни атмосферни условия без изобщо да спират – свидетелство за тяхната надеждност и качество.
Това предизвикателство продължава, но вече като част от рали Дакар – най-известната и тежка маратонска надпревара в света за хора и машини, привличаща милиони зрители и официално спонсорирано от Iveco. Марката спонсорира екипа на Petronas De Rooy Iveco по време на техните страховити приключения из Южна Америка. Iveco спечели рали Дакар през 2012 г. с на Petronas De Rooy Iveco, а освен това класира свои камиони на второ и шесто място. През 2013 г. Iveco спечели шест от четиринайсетте етапа на легендарно приключение.

<< Обратно към новините