Гамата на Volkswagen T6 блести в белите нощи

23.06.2015

Немският производител организира първи тестове на новото шесто поколение на Multivan, Caravelle и Transporter край Стокхолм

Гамата на Volkswagen T6 блести в белите нощи

През последните две седмици на юни Volkswagen Nutzfahrzeuge представи динамично новото си поколение лекотоварни и пътнически ванове T6. Това се случи край шведската столица Стокхолм и по време на най-дългите дни по тези географски ширини. Сред първите участвали в тестовете бе и представител на списание КАМИОНИ, приложение ВАНОВЕ...

[✕]

През последните две седмици на юни Volkswagen Nutzfahrzeuge представи динамично новото си поколение лекотоварни и пътнически ванове T6. Това се случи край шведската столица Стокхолм и по време на най-дългите дни по тези географски ширини. Сред първите участвали в тестовете бе и представител на списание КАМИОНИ приложение ВАНОВЕ.

Списание КАМИОНИ и сайтовете на Българска Транспортна Преса вече публикуваха впечатления и репортажи от един журналистически тест на Volkswagen T6, който бе проведен през май край Валенсия. Той обаче бе по-скоро предварителен и тогава немският производител по-скоро само загатна за богата гама и възможностите на новия T6, като предостави за тест общо 4 варианта на Caravelle и Multivan.

Сега в продължение на две седмици журналисти от цяла Европа могат последователно за по един ден да изпробват почти всичко от гамата T6, която бе представена официално през април 2015 г. На разположение за тестовете са над 20 автомобила от всички модификации и нива на оборудване и с най-разнообразни конфигурации и изпълнения.

От суперлуксозния Multivan в специално изпълнение Generation SIX (боядисан в бяло червено, както легендарния 65-годишен Bulli), който можеше да се изпробва и във версия 4х4, през всичките нива на изпълнение и оборудване на Multivan, Caravelle и пътническите и товарни версии на Transporter, до специалните изпълнения като линейка, противопожарен автомобил, пътна помощ, самосвал…

Тестът включваше няколко разнообразни маршрута. Първият тръгва от летище Арланда, северно от Стокхолм като е предимно по магистрала, дължината му е около 77 км и се изминава за час и малко. Крайната точка е на югозапад от Стокхолм – край Сьодертале на брега на един от многобройните живописни заливи, недалеч от главната квартира на Scania. Следват разнообразни маршрути по избор в околностите на града, които са с дължина от 11 до 60 км и по които може да се пробват всички налични автомобили. Част от трасето преминава дори по черни пътища. Последният етап е от Сьодертале до разположен в югоизточните предградия на шведската столица хотел и отново е предимно по магистрала, дължината му е 41 км, а времетраенето – около 35 мин.

Изводите от теста са само затвърдиха първите впечатления придобити от пробните шофирания край Валенсия, че T6 е истински Volkswagen. Независимо от състоянието и вида на пътя автомобилът се държи перфектно, а големият брой нови системи за сигурност и в помощ на водача правят шофирането още по-приятно. Усещането е едно – при Т6 прецизността достига до ювелирност на изработката.

А околностите на Стокхолм явно не са избрани случайно за място на теста. По това време на годината денят е най-дълъг. А точно на 20 срещу 21 юни, когато представителят на КАМИОНИ бе там, шведите и финландците имат особен семеен празник на среднощното слънце, който за много от тях е по-специален от Коледа. Е този път до нощното слънце грейна съзвездието на T6.

Подробности за теста – в юлския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините