Електрически Irizar на изложението в Милано

11.06.2015

Електрически Irizar на изложението в Милано

Испанският производител на автобуси Irizar участва за първи път на конгрес на Международната асоциация за обществен транспорт (International Association of Public Transport –UITP), който тази година се проведе от 8 до 10 юни 2015 г. в Милано. На своя щанд в изложбената част Irizar представи електрическия градски автобус с нулеви вредни емисии i2e. На щанда бе изложена и зарядна станция за...

Испанският производител на автобуси Irizar участва за първи път на конгрес на Международната асоциация за обществен транспорт (International Association of Public Transport –UITP), който тази година се проведе от 8 до 10 юни 2015 г. в Милано. На своя щанд в изложбената част Irizar представи електрическия градски автобус с нулеви вредни емисии i2e. На щанда бе изложена и зарядна станция за електрически автобуси, също разработка на Irizar Group.

Irizar i2e пести годишно 33 000 литра гориво или 318 тона СО2-емисии. Батериите на автобуса могат да се използват в продължение на 10 години, след което се рециклират на 99%. С едно зареждане i2e може да измине до 250 км или да се движи в продължение на 16 часа в натовареното градско движение. Автобусът е оборудван със системата Eco-Assist, която в реално време помага на шофьора да намали разхода на енергия, като по този начин увеличава изминатите километри с едно зареждане.

Irizar участва в проекта ZeEUS (Zero Emission Urban bus Systems), който има за цел да популяризира използването на електрически автобуси в европейските градове. Проектът ZeEUS показва в реална градска среда основните предимства на електрическите автомобили – липса на вредни емисии и шум.

Проектът ZeEUS е съфинансиран от Европейската комисия и се ръководи от UITP, където членуват 40 фирми и организации, между които и Irizar.

 

 

<< Обратно към новините