Електрически Irizar на изложението в Милано

11.06.2015

Електрически Irizar на изложението в Милано

Испанският производител на автобуси Irizar участва за първи път на конгрес на Международната асоциация за обществен транспорт (International Association of Public Transport –UITP), който тази година се проведе от 8 до 10 юни 2015 г. в Милано. На своя щанд в изложбената част Irizar представи електрическия градски автобус с нулеви вредни емисии i2e. На щанда бе изложена и зарядна станция за...

[✕]

Испанският производител на автобуси Irizar участва за първи път на конгрес на Международната асоциация за обществен транспорт (International Association of Public Transport –UITP), който тази година се проведе от 8 до 10 юни 2015 г. в Милано. На своя щанд в изложбената част Irizar представи електрическия градски автобус с нулеви вредни емисии i2e. На щанда бе изложена и зарядна станция за електрически автобуси, също разработка на Irizar Group.

Irizar i2e пести годишно 33 000 литра гориво или 318 тона СО2-емисии. Батериите на автобуса могат да се използват в продължение на 10 години, след което се рециклират на 99%. С едно зареждане i2e може да измине до 250 км или да се движи в продължение на 16 часа в натовареното градско движение. Автобусът е оборудван със системата Eco-Assist, която в реално време помага на шофьора да намали разхода на енергия, като по този начин увеличава изминатите километри с едно зареждане.

Irizar участва в проекта ZeEUS (Zero Emission Urban bus Systems), който има за цел да популяризира използването на електрически автобуси в европейските градове. Проектът ZeEUS показва в реална градска среда основните предимства на електрическите автомобили – липса на вредни емисии и шум.

Проектът ZeEUS е съфинансиран от Европейската комисия и се ръководи от UITP, където членуват 40 фирми и организации, между които и Irizar.

 

 

<< Обратно към новините