Mercedes-Benz Citan става по-екологичен

14.05.2015

Mercedes-Benz Citan става по-екологичен

Множество подобрения по своя градски ван за доставки Citan са направили Mercedes-Benz. Акцентът е фокусиран върху изискванията на екологичния стандарт Евро-6, но автомобилът е станал по-практичен и индивидуален с допълнителни екстри.

[✕]

Множество подобрения по своя градски ван за доставки Citan са направили Mercedes-Benz. Акцентът е фокусиран върху изискванията на екологичния стандарт Евро-6, но автомобилът е станал по-практичен и индивидуален с допълнителни екстри, които варират от двойна пътническа седалка, серийно монтирана навигационна система, панорамен покрив и камера за задно виждане.

От юни тази година всички превозни средства с марката Mercedes-Benz, които са регистрирани като пътнически автомобили ще отговарят на екологичния стандарт Евро-6. Вановете Citan, регистрирани като търговски превозни средства също ще могат да покриват Евро-6, повече от година преди това да стане задължително. Покриването на екологичния стандарт се осъществява без да се използва системата за селективна каталитична редукция SCR, което облекчава водачите и премахва една допълнителна грижа за автомобила им – количеството на AdBlue.

Всеки Citan, отговарящи на стандарта Евро-6 стандартно ще бъде оборудвани с пакета BlueEFFICIENCY. Друга придобивка е функцията Старт-Стоп, а намаленият разход на гориво за дизеловите варианти достига 4,3 литра /100 км.

Максималният въртящ момент е увеличен с 20 Н.м за всеки дизелов двигател и варира между 200 и 260 Н.м, което увеличава теглителната сила с около 10%. В същото време мощността остава непроменена 75 и 110 к.с.

<< Обратно към новините