Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Бляскава световна премиера на новия Volkswagen Transporter

16.04.2015

Бляскава световна премиера на новия Volkswagen Transporter

Новото шесто поколение на легендарния Volkswagen Transporter бе представено в сряда вечерта в Амстердам. В премиерата участваха над 500 гости от 30 държави. Бляскавото представяне бе озвучено от виртуозната китара на една друга легенда - Марк Нопфлър...

[✕]

Новото шесто поколение на легендарния Volkswagen Transporter бе представено в сряда вечерта в Амстердам. В премиерата участваха над 500 гости от 30 държави. Бляскавото представяне бе озвучено от виртуозната китара на една друга легенда - Марк Нопфлър.

Галаспектакълът в Амстердам бе открит с бърз прочит на историята на легендата Transporter. На сцената се появиха един след друг 20 модела от досегашните поколения, които върнаха гостите назад във времето. На видеостените вървяха снимки от богатата история на модела, свързващи го с не една и две знаменити личности… И така до началото на легендата - най-старият Transporter – Bulli, който се появява преди 65 години. След това пътешествие във времето сцената потъна в мрак, който бе прорязан от фаровете на три автомобила от новото Т6 поколение - Transporter, Caravelle и Multivan.

Новият Т6 бе представен от председателя на управителния съвет на Volkswagen Лекотоварни автомобили, д-р Екхард Шолц. Той подчерта, че в миналото и днес пазарът изисква изключително надеждни, гъвкави и индивидуализирани превозни средства. И че новите Т6 са готови да посрещнат всяко изискване, както на бизнеса, така и на семейството. А премиерата бе озвучена неслучайно от китарата на виртуоза Марк Нопфлър, който също като Bulli е на 65 години - и точно като него е все още силен и по-търсен от всякога. Новият албум "Tracker" на Нопфлър е номер едно в класациите в Германия и в челната тройка на европейските класации.

Няколко са основите пунктове, на които производителят акцентира при новата серия Т6 на Volkswagen. Дизайнът е с още по-изострени черти и по-устремен. Работено е върху икономията на гориво, а стоп/старт функцията е стандартно оборудване. Подобрено е нивото на безопасност, а нови системи подпомагат работата на водача. Моделът предлага повече комфорт и удобство. T6 е оборудван с нова радио-навигационна система с интегрирани онлайн услуги. За клиентите на марката е радващо, че стартовите цени на новия модел, както бе обявено в Амстердам, ще бъдат дори по-ниски от цените на досегашния Transporter.T6 става наследник на един от най-успешните модели на  Volkswagen Лекотоварни автомобили. От досегашното поколение, което се произвеждаше в Хановер за 11 години са продадени около 2 милиона автомобила по целия свят. Подобно на своите предшественици, независимо от предназначението на различните си модификации, T6 остава здраво стъпил на солидната база на Transporter – здрав и надежден автомобил за работа. Високата класа е Multivan – семеен автомобил за спорт и свободно време, който отново притежава пословична гъвкавост. Между тях е Caravelle, създаден както за бизнес, така и за лично ползване. Този просторен и многофункционален автомобил за първи път ще се предлага и във високооборудван вариант Highline.

T6 използва изцяло ново поколение дизелов двигател TDI, Евро-6, разработен специално за автомобили за работа. Двигателят е предно разположен, напречно монтиран с наклон от 8 градуса напред. Работният обем е 1968 см3 , а силовият агрегат ще се предлага с мощност 84 к.с., 102 к.с., 150 к.с., 204 к.с. T6 ще се предлага и с бензинов четирицилиндров двигател с работен обем от 2 л и максимална мощност 150 к.с. или 204 к.с.

От Volkswagen Лекотоварни автомобили отчитат, че новите двигатели пестят литър гориво в сравнение с предишното поколение, а със стоп/старт системата общият разход на гориво може да бъде намален с до 15% средно. Dynamic Cruise Control (DCC) функцията дава възможност автомобилът да бъде адаптиран към три режима на шофиране: комфорт, нормален и спортен. А електрически регулируеми амортисьори адаптират окачването към избрания стил. За безопасността се грижи системата Front Assist. Адаптивният круиз контрол (ACC) е опция при Transporter, Multivan и Caravelle, и стандарт при Multivan Business. ACC в комбинация с автоматизираната трансмисия DSG може да забави превозното средство, например в задръстване, до пълното му спиране. За безопасността се грижи и спирачен асистент, който при скорости под 30 км/ч автоматично задейства спирачките, ако водачът не е видял препятствието и не е реагирал. При пълноприводните версии 4MOTION като опция на разположение е Hill Descent Assist – помощник за изкачване и спускане по наклон.

Оборудването, свързано с комфорта на водача и пътниците, включва още редица полезни новости – 6,33-инчов дисплей, медиацентър с интерфейса за мобилен телефон…

На практика, бе обявено в Амстердам, поръчките за Т6 могат да започнат още от следващите дни.

Повече за новия Volkswagen Transporter – в майския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините