VDL ще произвежда двуетажен градски автобус

19.03.2015

VDL ще произвежда двуетажен градски автобус

Берлинската компания за градски транспорт BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) възложи на холандския производител на автобуси VDL Bus & Coach поръчка за двуетажен нископодов автобус. Citea DLF (Double deck Low Floor) ще е първият двуетажен автобус, произвеждан от VDL. Очаква се поръчката да бъде изпълнена до лятото.

Берлинската компания за градски транспорт BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) възложи на холандския производител на автобуси VDL Bus & Coach поръчка за двуетажен нископодов автобус. Citea DLF (Double deck Low Floor) ще е първият двуетажен градски автобус, произвеждан от VDL. Очаква се поръчката да бъде изпълнена до лятото.

В Citea DLF ще бъдат използвани модули от съществуващите модели на VDL. Двуетажният 11,4-метров градски автобус ще разполага с две вътрешни стълби и информационно табло, показващо колко свободни места остават на горния етаж. Предвидено е на всеки ред седалки да има USB-вход.

В момента BVG оперира с 1300 автобуса, които заедно с метрото и трамваите превозват в Берлин 970 милиона пътници годишно.
 

<< Обратно към новините