Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Dodge Ram Power Wagon спечели наградата „Пикап на 2015 г. в Северна Америка“

04.03.2015

Dodge Ram Power Wagon спечели наградата „Пикап на 2015 г. в Северна Америка“
Четирите пикапа участвали в теста на сп. Four Wheeler: Chevrolet Colorado Z71, Toyota Tacoma TRD Pro, Dodge Ram Power Wagon и Toyota Tundra TRD Pro

Ram Power Wagon (в Европа известен повече като Dodge Ram Power Wagon) бе избран от редакторите на сп. Four Wheeler за „Пикап на 2015 г. в Северна Америка“. В годишния тест „овенът“ се представи значително по-добре от останалите трима конкуренти за престижното отличие.

[✕]

Ram Power Wagon (в Европа известен повече като Dodge Ram Power Wagon) бе избран от редакторите на сп. Four Wheeler за „Пикап на 2015 г. в Северна Америка“. В годишния тест „овенът“ се представи значително по-добре от останалите трима конкуренти за престижното отличие.

Всяка година новите моделни версии на така популярните в САЩ големи пълноразмерни пикапи получават нови и усъвършенствани функции, а на няколко години се появяват и значителни подобрения, които известяват появата на ново поколение от съответния модел. Постоянната надпревара задължава производителите да подържат изключително високо ниво на оборудване, съотношение продукт/цена и следпродажна поддръжка, тъй като намалялото търсене, което продължава да търпи последиците на икономическата стегнация от 2008 г. изостря конкуренцията в сегмента.

Но как американците да изберат най-добрият пикап (или камион, както именно наричат големите пикапи)? Голяма част от тях се спират на определен модел просто заради симпанията си към определена марка; друга част биват силно повлияни от телевизионните реклами – не случайно рекламите на автомобили присъстват като най-голямо процентно съотношение по време на паузите на най-гледаното спортно събитие в Северна Америка – Супербоул (финалът в шампионата по американски футбол). Една малка част от клиентите се вслушват в съветите на специалистите в областта и нерядко точно те правят правилният избор.

Всяка година колегите от сп. Four Wheeler организират тест на различни модели и победителят от това изпитание печели престижното звание „Пикап на годината в Северна Америка“. Тестовете на янките са доста сурови и включват множество предизвикателства – за една седмица кандидатите за „Пикап на годината в Северна Америка“ изминават 1500 км през най-различни терени по пътища с хубава, лоша и ужасна асфалтова настилка, извън пътища, натоварени или празни.

Тази година конкуренти бяха: обновения Chevrolet Colorado Z71, Ram Power Wagon, както и два от моделите на Toyota – Tacoma TRD Pro и Tundra TRD Pro. В изпитанието трябваше да участва и получилият фейслифт Ford F-150, но от компанията не успяха да осигурят автомобил за участие в тестовете. До участие се допускат изцяло нови, обновени или получили фейслифт за съответната моделна година модели на пикапи, произведени в най-малко от 1500 броя и в продажба към 15 март 2015 г.

Оценяват се 5 фактора, които формират крайния резултат: 30% поведение при работа, 25% емпирични (динамични характеристики на автомобила, както и неговата цена), 20% поведение на асфалтови пътища, 15% интериор и 10% екстериор на автомобила.

С изключение на фактора работа на асфалтирани пътища, Ram Power Wagon има най-високи оценки в сравнение с конкурентите си в оспорваното съревнование. Впечатление обаче прави високия сумарен сбор, който събира победителя – той е с цели 12 пункта повече от втория в подреждането Toyota Tacoma TRD Pro.

Предлагаме ви и таблицата с резултатите от теста на сп. Four Wheeler, излъчил и победителя в надпреварата „Пикап на 2015 г. в Северна Америка“.

 

 

Chevrolet
Colorado Z71

Dodge Ram
Power Wagon

Toyota Tacoma
TRD Pro

Toyota Tundra
TRD Pro

Поведение при работа

16,62

26,08

20,44

19,02

Емпирични

20,36

22,14

21,07

21,43

Работа на асфалт

13,54

13,23

12,14

12,80

Интериор

9,84

12,51

8,81

9,70

Екстериор

6,22

8,29

7,12

6,27

Общо

66,58

82,25

69,58

69,22

 

<< Обратно към новините