Kässbohrer се разраства

сп. Камиони, 2014, Бр. 9
10.11.2014

Kässbohrer се разраства

Турският производител на прикачен състав Kässbohrer представи част от своите продукти и технологии по време на международното изложение IAA 2014 в Хановер в края на септември. Марката с над 120-годишна история продължава развитието си, като залага на опит, традиции и иновации. Това беше основното в представянето на Kässbohrer по време на изложението.

[✕]

Kässbohrer продължава развитието на продуктите си и следпродажбеното обслужване, каза членът на Борда на директорите на компанията, г-жа Иффет Туркен. Според нея Kässbohrer е бил най-бързо разрастващият се европейски производител на полуремаркета за първите 8 месеца на 2014 г. Г-жа Туркен визира ключовите пазари като Германия, Полша, Холандия, Италия и Русия. Ръстът на продажбите за този период е 27%, като само в Германия увеличението е двойно спрямо същия период на миналата година.
Сред основните цели на Kässbohrer е стремежът марката да се превърне в лидер на европейския пазар при производството на цистерни и силозни полуремаркета.
Развитието при нископлатформените ремаркета е свързано с пускането на четири нови варианта от серията SLH. Те са с от 4 до 8 оси, а товарният капацитет достига до 130 т. При разтегателните платформи също има нови модели, като серията SLL се предлага с от 2 до 4 оси.
През 2013 г. Kässbohrer откри нова производствена база в Тулска област, Русия. Там се извършва асемблиране на превозни средства, проектирани специално за руския пазар. Продължава развитието и на производствената база на Kässbohrer в немския град Гох. Тя сега служи като център за управление на търговската мрежа в Западна Европа.

По време на изложението в Хановер Kässbohrer представи свои нови технологии и продукти
Чрез разработката Steer by Brake (SBB) при ремаркетата на Kässbohrer за превоз на тежки и извънгабаритни товари отпада необходимостта от самозавиващи мостове за по-добра маневреност. Steer by Brake (управление от спирачките) е съвместна разработка на Kässbohrer и Knorr Bremse. Системата е с проста конструкция и допринася за намаляване на инвестициите и разходите за обслужване.
K.SCS M е високообемно бордово триосно полуремарке с щора. Оборудвано е с K-fix системата, която дава възможност за многоточково закрепване на товара чрез 236 отвора на всеки 2,5 тона капацитет. Покривът е отварящ се и повдигащ се, а бордовете са алуминиеви. Полуремаркето може да се оборудва с Double Deck System за товарене на две нива.
Моделът K.SLH 8 е платформено полуремарке за тежкотоварен транспорт. Има 8 оси и транспортен капацитет до 130 т. Предлага товарна дължина до 18 м. K.STC 30 е триосно полуремарке цистерна за превоз на химикали. В зависимост от климатичните условия Kässbohrer го предлага с различни опции за изолация, включително стъклена вата от 100 мм до 200 мм. K.STC е оборудвано с нагреватели за цистерната. Може да бъде конфигурирано с различен товарен обем.
K.SSK 60 е силозно триосно полуремарке за превоз на прахообразни и гранулирани продук-ти. В модела е вградена система, осигуряваща непрекъснат поток на материала при разтоварване. K.SSK 60 се предлага с хидравлична система за разтоварване, работеща с налягане 150 бара. В зависимост от плътността на материала, който се транспортира, полуремаркето може да се поръча с товарен обем от 40 м3, 45 м3, 50 м3, 60 м3, 90 м3.
K.SLL 2 е нископлатформено тежковозно полуремарке с две оси. Пътният просвет е 325 мм, което позволява превоз на товар с височина до 3675 мм. K.SLL 2 е оборудвано с хидравлични оси, осигуряващи максимална стабилност и при най-тежките пътни условия.

[✕]

Лъчезар АПОСТОЛОВ

<< Обратно към новините