Irizar i2e с престижно отличие в Испания

05.02.2015

Irizar i2e с престижно отличие в Испания

Електрическият градски автобус Irizar i2e, който се задвижва само от батерии, получи наградата Bus Award 2015 в Испания. Наградата се организира от специализираното списание за пътнически транспорт „Viajeros” (Пътници) и е най-престижното отличие за автобуси в Испания. Жури от 29 специалисти в областта на градския пътнически транспорт, технически експерти и специалисти в автобусния сектор...

[✕]

Електрическият градски автобус Irizar i2e, който се задвижва само от батерии, получи наградата Bus Award 2015 в Испания. Наградата се организира от специализираното списание за пътнически транспорт „Viajeros” (Пътници) и е най-престижното отличие за автобуси в Испания. Жури от 29 специалисти в областта на градския пътнически транспорт, технически експерти и специалисти в автобусния  сектор определиха Irizar i2e за най-добър градски автобус за 2015 г.

От Irizar Group отбелязаха, че това високо отличие е в резултат на огромните усилия и средства вложени за създаването на Irizar i2e, първият 100% електрически градски автобус, представен на европейския пазар.
Първият Irizar i2e, с технология разработена от Irizar Group, бе доставен през юли 2014 г. на Сан Себастиян, Испания. През август и октомври още два i2e бяха доставени на Барселона, така Irizar Group стана първата европейска компания, доставяща автобуси по проекта  ZeEUS.

Irizar i2e изминава 200-250 км само с едно зареждане на батериите през нощта, което трае около 5 часа. След пълен цикъл на зареждане, автобусът може да се движи 14-16 часа в натовареното градско движение със средна скорост около 17 км/ч. Батериите на i2e могат да се използват 10 години, след което се рециклират на 99%.

За да се оптимизира консумацията на енергия, i2e е оборудван с Eco Assist. Иновативната технология, разработена от Irizar Group, помага на шофьора да управлява максимално ефективно автобуса с цел да се намали разхода на енергия и да се увеличи пробега до следващото зареждане.

 

<< Обратно към новините