Volvo Buses и Siemens сключиха споразумение за електрифицирани автобусни системи

04.02.2015

Volvo Buses и Siemens сключиха споразумение за електрифицирани автобусни системи

Volvo Buses и Siemens подписаха глобално споразумение за доставката на цялостни електрифицирани автобусни системи. По силата на споразумението Volvo Buses ще достави на клиентите хибридни електрически автобуси и изцяло електрически автобуси, а Siemens ще достави и инсталира станции за зареждане на електрически превозни средства с висока мощност.

[✕]

Volvo Buses и Siemens подписаха глобално споразумение за доставката на цялостни електрифицирани автобусни системи. По силата на споразумението Volvo Buses ще достави на клиентите хибридни електрически автобуси и изцяло електрически автобуси, а Siemens ще достави и инсталира станции за зареждане на електрически превозни средства с висока мощност (с капацитет на зареждане до 300 кВт).

Двете компании работят заедно в областта на електромобилите от 2012 г., а сега допълнително засилват своето сътрудничество. Една от целите на партньорството е да се разработи стандартизирана инфраструктура за зареждане, за да се помогне на градовете да преминат към електрифицирани автобусни системи.

[✕]


„Щастливи сме да си партнираме с една от най-големите технологични компании в света, която споделя нашата визия за електрическия транспорт. Договорът ни дава възможност да се възползваме от новите бизнес възможности и да помогнем на градовете при прехода им към устойчиви и рентабилни системи за обществен транспорт“, коментира Хокан Агневал, председател на Volvo Bus Corporation.

„Електрическите автобуси са важна част от устойчивия градски транспорт. Siemens и Volvo дават своя принос в тази насока както с технологиите, така и със своя опит“, заяви Йохен Ейкхолт, главен изпълнителен директор на направление Мобилити на Siemens.

Volvo Buses и Siemens вече представиха цялостно решение за градска мобилност, състоящо се от три хибридни електрически автобуса на Volvo и четири станции за зареждане в немския град Хамбург, където автобусите се движат по новата „Иновационна градска линия”. През 2015 г.изцяло електрически автобуси, електрически хибриди и инфраструктура за зареждане ще бъдат въведени в Гьотеборг и Стокхолм, Швеция.

Инфраструктурата за зареждане на Siemens включва зарядна станция, спомагателно оборудване, окабеляване, строителни работи, монтаж, пускане в експлоатация и поддръжка.

Едногодишните тестове в Гьотеборг, Швеция, показаха, че хибридният автобус на Volvo позволява намаляване на разхода на гориво и емисиите въглероден диоксид с до 75% в сравнение с дизеловите автобуси Euro 6. Общото потребление на енергия намалява с 60%. Хибридният електрически автобус Volvo 7900, който е безшумен и не отделя вредни емисии, работи в електрически режим средно 70% от маршрута. Зареждането на крайните станции отнема не повече от 6 минути.


 

<< Обратно към новините