НСБП и СМП създадоха Транспортен браншови съвет

26.01.2015

Транспортен браншови съвет бе създаден в средата на януари в Пловдив. Съветът е станал факт след подписване на рамково споразумение между двете най-големи браншови организации, обединяващи фирми от товарния автомобилен транспорт – Национален съюз на българските превозвачи (НСБП) и Съюз на международните превозвачи (СМП)...

[✕]

Транспортен браншови съвет бе създаден в средата на януари в Пловдив. Съветът е станал факт след подписване на рамково споразумение между двете най-големи браншови организации, обединяващи фирми от товарния автомобилен транспорт – Национален съюз на българските превозвачи (НСБП) и Съюз на международните превозвачи (СМП).

Споразумението е подписано от председателите на двата съюза – Александър Чакъров (НСБП)  и Ангел Траков (СМП) на основание на предварителни решения на  управителните съвети на НСБП и СМП, каза за КАМИОНИ Красимир Лалов, заместник-председател на НСБП. Красимир Лалов и Ангел Траков са оторизирани представители на двата съюза в новата организация, които ще бъдат като оперативни звена при взимането на общи решения. Председателстващ на Транспортния браншови съвет е Георги Петров.

[✕]

Идеята на новия съвет е браншовите организации в автомобилния транспорт да работя заедно за намиране на общи решения на проблемите на транспорта в България. В двете браншови организации, учредили съвета, членуват 276 фирми, които годишно генерират около 3 на сто БВП на българската икономика, каза Красимир Лалов.

Към Транспортния браншови съвет могат да се присъединяват браншови организации, след като докажат, че имат работеща членска маса.

Сред първите задачи на новата организация е изработване на програма за пряко участие в решаването на най-неотложните проблеми – таксата, събирана от чужди превозвачи в Иран, проблемите при превозите до Турция, проблемите в Русия.

<< Обратно към новините