Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Новото Daily е вече и с автоматик

19.01.2015

Новото Daily е вече и с автоматик

Новото Daily се представя с 8-степенна автоматична предавателна кутия Hi-Matic на 93-ото издание на European Motor Show, проведено в Bruxelles Expo от 16-25 януари...

[✕]

Новото Daily се представя с  8-степенна автоматична предавателна кутия Hi-Matic на 93-ото издание на European Motor Show, проведено в Bruxelles Expo от 16-25 януари.

Тази година салонът е посветен на автомобилите с комерсиално предназначение от лекия клас и на автомобилите за отдих. Iveco демонстрира седем автомобила New Daily. Един от тях е New Daily с автоматична предавателна кутия Hi-Matic, а важно място заема и моделът Daily Natural Power на сгъстен природен газ (CNG).

Комбинацията с Hi-Matic залага на удоволствие при управление и максимум комфорт при движение, на гъвкавост, ефективност и икономичност, така че водачът да се концентрира изцяло върху трафика. Шофьорът може да избира между режими Eco и Power. При първия превключването е плавно, предавките се сменят още при относително ниски обороти и така се постига комфорт при минимален разход на гориво. При режим Power автоматичната кутия превключва по-бързо и при въртене на коляновия вал с по-висока честота. Новият автоматик сменя предавките по-бързо и точно от опитен водач.

New Daily с Hi-Matic се предлага с турбодизелови двигателите с работен обем 2,3 и 3,0 литра, най-мощният от които осигурява 205 к.с. и въртящ момент до 470 Н.м. Общата маса достига 7,2 тона, а полезният товар на New Daily Hi-Matic - до 3500 кг. Дори и в този случай потеглянето по наклон е удобно и сигурно благодарение на системата Hill Holder.

Семейството New Daily Hi-Matic се предлага в три разновидности: Urban – за всекидневно движение в градска среда, Regional – с избор между Eco и Power и International – с максимална надеждност, но и удобства на дълги разстояния.

Според Iveco автоматикът Hi-Matic  е толкова надежден и здрав, че разходите за поддръжка и ремонт са с 10% по-ниски, отколкото за предавателната кутия с ръчно управление.

<< Обратно към новините