Van Hool с рекордна поръчка от 1000 автобуса за Северна Америка

25.10.2014

700 от превозните средства ще бъдат поризведени в Скопие

Van Hool с рекордна поръчка от 1000 автобуса за Северна Америка

Белгийският производител на автобуси Van Hool получи неотдавна най-голямата поръчка в 67-годишната си история. Дистрибуторът на Van Hool в САЩ и Канада - ABC (Van Hool е съдружник в компанията с участие от 38%) има заявка за 1000 превозни средства...

[✕]

Белгийският производител на автобуси Van Hool получи неотдавна най-голямата поръчка в 67-годишната си история. Дистрибуторът на Van Hool в САЩ и Канада  - ABC (Van Hool е съдружник в компанията с участие от 38%) има заявка за 1000 превозни средства. Договорът е за няколко типа междуградски и туристически автобуси и е на обща стойност над 300 милиона евро.

Производството на първата част от поръчката стартира в завода на VanHool в Кьонигсйоикт, Белгия в началото на октомври. Автобусите от нея ще бъдат доставени на ABC през първото тримесечие на 2015 г.

Около 300 от всичките 1000 автобуса са от по-висок ценови клас е ще бъдат произведени в Белгия. Останалите 700 автобуса от стандартен тип и ще се произвеждат във вече работещия завод на белгийския производител в Скопие, Македония. Целият договор трябва да бъде изпълнен до 2017 г.

Van Hool доставя продукцията си до Северна Америка чрез изключителния си дистрибутор ABC Companies от 1987 г. Компанията е продала над 9000 превозни средства от появата си на тамошния пазар преди повече от 27 години.

С новия договор Van Hool  преминава историческата квота от 10 000 продадени автобуса в Северна Америка. Поръчката затвърждава  позициите на компанията на американския пазар. Нещо повече – през второто тримесечие на 2014 г. производителят от Кьонигсйоикт е на първа позиция на свободния пазар на автобуси в САЩ, което се случва за пръв път.

През последните години Van Hool и ABC са развили много следпродажбените услуги в Северна Америка. Така вече резервните части за автобусите Van Hool могат да стигнат до всяка точка на континента за 24 часа. Това, според белгийската компания е много важно с оглед на очертаващите се рекордни продажби в САЩ през 2015 г.

Заедно с нашите американски партньори от ABC през последните две години правилно положихме много допълнителни усилия за разработването на продуктите ни за американския пазар и за подобряването на следпродажбеното обслужване. За това сега сме много доволни, че американските потребители показват засилено доверие към наскоро въведените в производство нови модели наши автобуси. Аз съм особено доволен и от факта, че този голям проект може да бъде изпълнен както в нашия основен завод в Белгия, така и в новата ни фабрика в Скопие, казва Филип ван Хул, главен изпълнителен директор на VanHool и директор на ABC Companies. И допълва: „Сега е по-ясно от всякога, че решението за изграждане на нов завод в Скопие беше правилно. Аз съм лично убеден, че без фабриката в Скопие, ние не бихме са спечелили тази голяма поръчка."

<< Обратно към новините