Изцяло нов Volvo 7900 Electric Hybrid

06.10.2014

Изцяло нов Volvo 7900 Electric Hybrid

12-метровият електрически хибриден градски автобус Volvo 7900 Electric Hybrid бе официално представен по време на IAA 2014 в Хановер от Volvo Buses. Тих, екологичен и с изключително ниска консумация на гориво, новият модел е представител на ново поколение при решенията за градски транспорт...

[✕]

12-метровият електрически хибриден градски автобус Volvo 7900 Electric Hybrid бе официално представен по време на IAA 2014 в Хановер от Volvo Buses. Тих, екологичен и с изключително ниска консумация на гориво, новият модел е представител на ново поколение при решенията за градски транспорт. Volvo вече има сключен договор с няколко европейски града за първи доставки на Volvo 7900 Electric Hybrid.

С модела Volvo Buses прави следващата крачка в електрификацията на публичния транспорт. С plug-in технологията разходът на гориво и емисиите на CO2 се редуцират до нива от около 75% от тези при конвенционален дизелов автобус. Общата консумация на енергия пък сведена до 60%. Нивото на шум на автобуса при движение е 65 децибела. Volvo 7900 Electric Hybrid може да се движи само на ток по до 70% от маршрута си или да изминава по този начин около 7 км. Той може да се използва като чист електробус в определени зони от маршрутите.

Във Volvo 7900 Electric Hybrid са приложени доказаните технологии на Volvo от модела 7900 Hybrid, който в Хановер можеше да се види в 18-метров съчленен вариант.

На щанда си шведският производител показа и зарядна станция за новия автобус, с която чрез контакти на покрива литиевите батерии се зареждат на крайните станции от маршрута за около 6 минути. Хамбург, Стокхолм и Люксембург вече са заявили интерес към автобуса. Серийното му производство ще започне през 2016 г. Моделът вече работи в Стокхолм като част от проекта ZeEUS.
 

<< Обратно към новините