Renault Trucks гама Т е Камион на 2015 година

24.09.2014

Renault Trucks гама Т е Камион на 2015 година

Гама Т на Renault Trucks беше избрана за Камион на 2015 година от Международното жури Камион на годината (International Truck Of the Year - ITOY), което се състои от 25 водещи журналисти, представляващи 25 издания за товарни автомобили в цяла Европа (сред които и списание КАМИОНИ). Престижната награда беше връчена на президента на Renault Trucks - Бруно Блан, по време на гала вечер на 23 септември

[✕]

Гама Т на Renault Trucks беше избрана за Камион на 2015 година от Международното жури Камион на годината (International Truck Of the Year - ITOY), което се състои от 25 водещи журналисти, представляващи 25 издания за товарни автомобили в цяла Европа (сред които и списание КАМИОНИ). Престижната награда беше връчена на президента на Renault Trucks - Бруно Блан, по време на гала вечер на 23 септември - първия от специалните дни за пресата на най-голямото европейско изложение за товарни автомобили IAA Commercial Vehicle Show в Хановер, Германия.

Тази година номинираните камиони за наградата бяха DAF CF, Iveco Eurocargo Евро 6, MAN D38, Mercedes-Benz Atego Евро 6 и Renault Trucks гама Т. Новата гама френски тежкотоварни камиони за международен транспорт получи общо 129 точки от гласуването, които й отредиха първото място и престижното отличие. Подгласници на победителя са гамата за тежка дистрибуция на DAF CF (събрала 81 точки) и новата гама Mercedes-Benz Atego (с 49 точки).
Съгласно правилата на Международното жури, годишната награда се присъжда на камион, който се е появил на пазара през последните 12 месеца и който има значителен принос за ефикасността на транспорта. Оценката на ефикасността се базира на няколко важни критерия, включително технологични иновации, комфорт, безопасност, поведение на пътя, горивна ефективност, екологичност и общи разходи по време на притежаването на камиона (Total Cost of Ownership - TCO).
С новата си гама Т Renault Trucks създаде изцяло нова гама камиони за транспорт на дълги разстояния. Една от характеристиките, която впечатли особено много членовете на международното жури, е огромната стъпка напред в сравнение с предишните модели. Гама Т заменя успешно двата предишни модела за тежкотоварен транспорт на френския производител - легендарния и любим на шофьори и превозвачи Magnum и Premium Route, като комбинира и подобрява най-доброто и от двата предишни модела. Това важи особено по отношение на комфорта, престижа и разхода на гориво.
Една от най-отличителните черти във външния вид на гамата T е новата трапецовидна форма на кабината, гледана отпред, и наклонените под 12 градуса А колони. Това осигурява подобрена аеродинамична форма, която се комбинира с добра видимост във всички посоки. Шумоизолацията на кабината е много добра, седалките са нови и удобни, контролното табло е с ясен дисплей и удобно достигащи се бутони за основните функции. Всичко това създава приятна и комфортна за работа и почивка среда на професионалните водачи.
Всички изброени характеристики бяха забелязани от членовете на международното жури по време на последния 650-километров драйв тест Венеция - Сиена - Рим, с преминаване и през Апенините (за който списание КАМИОНИ писа в бр.4/май 2014 г.).
Журито ITOY оцени и горивната ефективност и поведението на пътя на силовия тракт на гамата T, като имаше възможност да тества и двата DTI 11 и DTI 13 Евро 6 двигателя, в комбинация с най-новия вариант на автоматизираната трансмисия Optidriver. Особено високо членовете на журито оцениха многобройните опции за икономично шофиране Eco-Cruise control (с трите възможни варианта за настройка), OptiRoll, Adaptive Cruise Control, стратегията за смяна на предавките FUEL ECO, които позволяват на всеки водач да избере това, което най-много пасва на стила му на каране и на конкретната ситуация на пътя.
В резултат от всичко това пускането на пазара на новата гама Т заедно с цялостното преработване и на другите гами на Renault Trucks - за дистрибуция и за строителство, се превърна в едно от най-значителните събития на пазара на камиони, тъй като за първи път производител на товарни автомобили се решава да актуализира и промени наведнъж цялата си гама автомобили.
При връчването на наградата президентът на Renault Trucks Бруно Блан сподели: Очарован съм да приема тази награда от името на Renault Trucks и бих искал да споделя този успех с всички, работещи в нашата компания или в мрежата ни по целия свят. Наградата Камион на 2015 година на прави горди, тъй като тя носи престиж и на тези, които купуват и карат нашите камиони. Преди една година Renault Trucks навлезе в нова ера с обновяването си на цялата си продуктова гама и това отличие е най-добрият възможен начин да се подчертае новата идентичност и новия имидж на Renault Trucks.

Снежина БАДЖЕВА
Хановер - София

<< Обратно към новините

Галерия