Новото Iveco Daily е Международен ван на годината

23.09.2014

Новото Iveco Daily е Международен ван на годината

„Най-престижната награда в бизнеса с лекотоварни автомобили – Международен ван на 2015 година отива при… новото Iveco Daily,” съобщи Дженифър Небле, водеща на церемонията по награждаването в рамките на изложението IAA в Хановер...

[✕]

„Най-престижната награда в бизнеса с лекотоварни автомобили – Международен ван на 2015 година отива при… новото Iveco Daily,” съобщи Дженифър Небле, водеща на церемонията по награждаването в рамките на изложението IAA в Хановер. През най-конкурентната година от създаването на наградата през 1991 г. третото поколение на Iveco Daily беше избор номер едно за 23-мата членове на международното жури International Van of the Year (IVOTY), съставено от европейските топ журналисти в бранша.

2014 година беше белязана от премиерите на 12 нови лекотоварни модела, всичките включени в битката за титлата IVOTY. Ето защо се наложи журито да гласува предварително за избор на финална петорка. Финалното гласуване измежду тези пет вана определи общия победител – Iveco Daily, с преднина от 17 точки пред новия Mercedes-Benz Vito, следван от третия в класацията – Ford Transit. Съвместно разработените и произвеждани Fiat Ducato, Peugeot Boxer и Citroën Jumper, както и Renault Trafic и Opel Vivaro допълниха петте челни места.

Председателят на журито IVOTY – Джарлат Суини, коментира победата на Iveco Daily така: „Поздравления за Iveco за конструирането и производството на отличната гама на новото Daily, включваща товарни фургони, шаси-кабини и пътнически бусове с широк избор от задвижвания на дизел, метан и електричество, а от следващата година и с две нови версии 4х4. Това е втората титла на Iveco след 2000 година и също както тогава – напълно заслужена.”

Приемайки наградата, новият президент на Iveco – Пиер Лахют, заяви: „За нас е чест да бъдем отличени с престижната награда Международен ван на годината. Новото Daily представлява важна крачка напред по пътя на оптимизирането на експлоатационните разходи, комфорта, управляемостта, производителността и устойчивото развитие на бизнеса. Бихме искали да посветим тази награда на нашите клиенти, които всеки ден разчитат на този сигурен и надежден помощник в работата.”

 

За IVOTY

Наградата International Van Of The Year е учредена през 1991 година, а първият й носител (за календарната 1992-а) е Volkswagen T4. Оттогава насам титлата са печелили предходните поколения на всички гореизброени модели, допуснати до тазгодишния финал: Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper (1994), Iveco Daily (2000), Renault Trafic / Opel Vivaro (2002), Ford Transit (2001 и 2007) и Mercedes-Benz Vito (1997 и 2005).

23-мата членове на журито представят 23 европейски държави, където техните специализирани издания са водещи на пазара. Българският член на IVOTY – Красимир Кирилов (отговорен редактор на сп. ВАНОВЕ и на сайта www.vanove.bg), поясни: „Работната ни година в IVOTY започна в началото на февруари с тестове на новия Ford Transit в Барселона и завърши в края на лятото с изпитания на Mercedes-Benz Vito в Берлин. Междувременно пътувахме до различни точки на Европа средно по 4-5 пъти на месец, за да изпробваме всеки нов модел при всякакви работни условия. Вече познаваме и кътните зъби на кандидатите, затова с чиста съвест можем да твърдим, че сме убедени в избора си, колкото и труден да беше той.”

 

Екип на VANOVE.bg
Хановер – София

<< Обратно към новините

Галерия