Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

5 модела на финалната права за Международен ван на 2015 година

25.08.2014

5 модела на финалната права за Международен ван на 2015 година

2014-а ще бъде запомнена като най-натоварената година през последните няколко десетилетия по отношение на лекотоварните премиери, които достигнаха точно една дузина. Имайки предвид съвместните проекти между отделните производители и лансирането на един и същ модел под различни марки, в крайна сметка до надпреварата за Международен ван на 2015 година бяха допуснати 8 нови модела...

[✕]

2014-а ще бъде запомнена като най-натоварената година през последните няколко десетилетия по отношение на лекотоварните премиери, които достигнаха точно една дузина. Имайки предвид съвместните проекти между отделните производители и лансирането на един и същ модел под различни марки, в крайна сметка до надпреварата за Международен ван на 2015 година бяха допуснати 8 нови модела.

Международното жури IVOTY (International Van Of The Year), състоящо се от 23 водещи европейски журналисти (сред които и главният редактор на www.vanove.bg от страна на България), избра 5 финалисти, които продължават напред към крайното гласуване за Международен ван на 2015 година.

Това са следните модели (подредени по азбучен ред):

- Ford Transit (2 т)
- Fiat Ducato / PSA Peugeot Boxer / Citroen Jumper
- Iveco Daily
- Mercedes-Benz Vito
- Renault Trafic / Opel Vivaro

Финалното гласуване ще се състои в началото на септември, а най-престижната награда в лекотоварния бранш ще бъде връчена на победителя по време на официална церемония, която по традиция ще се състои на изложението IAA в Хановер на 23 септември.

Коментирайки затрудненията на журито при избора на финалистите, председателя на журито Джарлат Суини заяви: „Поздравления за петте марки, които бяха избрани да продължат напред в надпреварата и съжаления за Nissan, Ford и Renault/Opel, чиито модели e-NV200, Transit Courier и новите Master/Movano не успяха да се класират за финала. Нивото на новите ванове по отношение на новаторските конструкции, иновативните технологии и ефективните задвижвания беше толкова високо, че превърна задачата ни да изберем пет от осемте модела в най-трудното предизвикателство за нас.”

Ето какво заявиха представители на петте марки, които се класираха за финала:


FORD

За нас е гордост и удоволствие, че новият Ford Transit беше избран сред финалистите за IVOTY 2015 сред многото силни кандидати,” каза Барб Самарджич, изпълнителен директор на Ford of Europe. „Ние приемаме това за още едно потвърждение в подкрепа на нашия двугодишен процес на пълно обновяване и разширяване на лекотоварната ни гама в Европа. Очакваме с нетърпение и вълнение финалното гласуване за 2015-а – нека най-добрият ван за победи!”

OPEL

Радваме се, че нашият Opel Vivaro е сред финалистите за най-важната титла в лекотоварния бранш в Европа. Горди сме, че специалистите от журито IVOTY са забелязали начина, по който Vivaro комбинира новаторски технологии и динамичен дизайн и който го превръща в перфектния многофункционален автомобил,” коментира Петер Кюсперт, член на борда на директорите и търговски директор на Opel.

MERCEDES-BENZ

Флориан Мартенс, директор по глобалните комуникации на Daimler Commercial Vehicles: „Удовлетворени сме, че нашият изцяло нов Mercedes-Benz Vito е избран за участие във финала на IVOTY 2015. Ненадминатата му ефективност, изключителната му безопасност и трите му системи за задвижване са основателни причини за този избор.”

RENAULT

Паскал Шмит, вицепрезидент на Renault LCV, отговарящ за продажбите и маркетинга в глобален мащаб: „Допускането до финала на IVOTY 2015 несъмнено е повод за гордост за Renault. Като лидер на европейския пазар на лекотоварни автомобили Renault представи новия Trafic с цел да продължи дългогодишния успех на модела в средния клас. С този съвсем нов автомобил ние сме уверени, че предлагаме на нашите професионални клиенти един работен инструмент, точно приспособен към техния собствен бизнес.”

За  IVOTY

Наградата International Van Of The Year е учредена през 1991 година, а първият й носител (за календарната 1992-а) е Volkswagen T4. Оттогава насам титлата са печелили предходните поколения на всички гореизброени модели, допуснати до тазгодишния финал: Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper (1994), Iveco Daily (2000), Renault Trafic / Opel Vivaro (2002), Ford Transit (2001 и 2007) и Mercedes-Benz Vito (1997 и 2005).

Повече подробности на адрес: http://www.van-of-the-year.com

www.twitter.com/ivotyjury

Красимир Кирилов

<< Обратно към новините

Галерия