Заработи нов център за гуми на ДИАНА в Плевен

сп. Камиони, 2014, Бр. 3
11.04.2014

Заработи нов център за гуми на ДИАНА в Плевен

Най-големият вносител на гуми в страната пусна в действие първия си център за гуми и услуги в Северна България. Новият обект, намиращ се в индустриалната зона на Плевен, работи от близо месец и вече се радва на добро натоварване...

[✕]

Най-големият вносител на гуми в страната пусна в действие първия си център за гуми и услуги в Северна България. Новият обект, намиращ се в индустриалната зона на Плевен, работи от близо месец и вече се радва на добро натоварване.

Попитах управителя Пламен Петков дали построяването и пускането на новия център е индикатор, че според фирмата пазарът се съживява въпреки кризата. Отговорът бе „Когато духа силен вятър, едни строят стени, за да се предпазят, други използват силата на вятъра, за да се движат по-бързо“. Г-н Петков вярва, че сед-мият по ред център ДИАНА ще работи добре, както и останалите шест.
Новият обект предлага цялото богатство от марки, модели и размери гуми, с които разполага ДИАНА. Пред центъра има голямо пространство за действие, за да удовлетвори търсенето на гуми с всякакво предназначение, за всичко, което се движи на колела: леки, лекотоварни и товарни автомобили, селскостопански и строителни машини, кари и индустриални приложения…

[✕]


Управителят вижда сериозно поле за работа при селскостопанската техника. Както личи от доставеното оборудване – Corghi (както е практика при фирмата), това не са декларации или намерения: освен обичайните стендове и машини за монтаж, демонтаж и балансиране на всички размери гуми, ползвани за пътни превози, центърът разполага и с 2 машини, позволяващи монтиране на гуми с диаметър до 56", т.е. практически за всякаква техника с пневматични гуми.
В ход е дозареждането на складовете (само те, без помещенията за обслужване на клиенти, са с покрита площ 4500 кв. м.) с гуми. Модели, които в момента не са налични, независимо от размера им, се доставят до 24 часа от централния склад в София или от някой от другите центрове.
Освен всички услуги, свързани с гумите, новият обект предлага и регенериране на гуми. Схемата е същата, по която работят и останалите центрове за гуми ДИАНА – събиране на каркаси от клиенти и регенериране в цеха в София, на бул. Ботевградско шосе. Разбира се, възможна е и доставката на регенерат с каркаси на фирмата.
В центъра действа и оборудване за регулиране геометрията на преден и заден мост на автомобили. На отделен стенд се проверява и регулира геометрията на преден мост на товарни автомобили и автобуси – услуга, която става все по-търсена. В бъдеще тук възнамеряват да сменят и масла.
Големият навес пред сградата позволява да се работи едновременно по две големи автокомпозиции, без те да се разтоварват, и по още 2 бордови камиона. В същото време може да се работи и по 10 леки автомобила.
Управителят разказа, че са успели да привлекат хора, запознати с работата, които са се доверили на фирмата. В същото време тече обучение и на нови хора, които са получили първоначална подготовка в център ДИАНА на Цариградско шосе. Опитни работници и служители от други центрове предават в Плевен на бъдещи титуляри „тънкости от занаята“.
Работното време през активните периоди на годината е: понеделник – петък от 8:30 до 20:00 ч., в събота и неделя от 9:00 до 18:00 ч. През останалата част от годината работното време е: понеделник – петък от 8:30 до 18:00 ч., в събота от 9:00 до 18:00 ч. и почивен ден неделя.

Радослав Гешов

<< Обратно към новините