Уникален Scania Irizar PB за Лудогорец

31.03.2014

Уникален Scania Irizar PB за Лудогорец

Уникален за България автобус достави Скания България за представителния футболен тим на Лудогорец (Разград). Шампионите на България вече се возят в суперлуксозен Scania Irizar PB. Новият клубен автобус на разградчани бе представен официално в клубната база на лудогорци на 30 март...

[✕]

Уникален за България автобус достави Скания България за представителния футболен тим на Лудогорец (Разград). Шампионите на България вече се возят в суперлуксозен Scania Irizar PB. Новият клубен автобус на разградчани бе представен официално в клубната база на лудогорци на 30 март.

Новият Scania Irizar PB е от върховото ниво туристически автобуси, произвеждани от испанския бодибилдер на базата Scania и с двигател от шведската марка. Допълнителното специално оборудване на клубния автобус пък го прави изключително луксозен, комфортен и уникален за България.

Дължината на автобуса е 14,98 м. Затова той лежи на три моста, като последният е хидравличен управляем. Външната височина е 3,871 м, а ширината е стандартна - 2,55 м. Цветът е по желание на лудогорския клуб - черен мат. Превозното средство е стилно брандирано с клубната емблема и надпис Лудогорец в зелено. Отпред, отстрани и отзад, естествено е изрисуван клубният символ - орелът, а над предното стъкло - българският трибагреник.

Изисканият стил продължава и в интериора. 15-метровото возило разполага "само" с 40+2+2 седящи места. В задния край е оформено осемместно сепаре за разбор - с 6 допълнителни места, които не влизат в броя на пасажерските и маса.

Седалките са модел PB. Това са луксозни кресла, тапицирани в черна кожа, с емблема на клуба. Креслата се регулират в много посоки, а пред седалището има сгъваема опора за краката, която превръща седалката в удобно място за сън. Всяко място разполага с контакт на 220 В, а автобусът е с подготовка за WI-FI.

Стъклата са двойно затъмнени. Салонът е с три 19-инчови монитора, климатроник, два хладилника, кухня, кафемашина, модул за цифрова телевизия. Климатикът е автоматичен с отделен контрол на температурата при водача и пътниците, а отоплителят Webasto е независим.

Външните багажници (15 куб. м) се отварят автоматично. В десния има гардероб за окачване на костюмите на официалните лица. В левия е монтирана прахосмукачка, а почистването става след монтиране на маркуча в салона.

Двигателят Scania е с мощност 480 к.с., Евро-5, с EGR, без добавка AdBlue. Предавателната кутия е напълно автоматизирана Scania Opticruise с хидравличен ретардер. Автобусът разполага с електронна система за стабилност (EBS), електронно управление на спирачната система, система против приплъзване на колелата (Traction Control), Hillholder за подпомагане потегляне на наклон.

Трите оси са на пневматично окачване, като предното е независимо.

Най-силният български клубен тим в момента се е спрял на Scania Irizar PB след проучване на пазара. Сделката е финансирана от Скания Файнанс България. С автобуси Irizar се возят и националният отбор на Англия, както и колосите Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.
 

<< Обратно към новините

Галерия