Van Hool достави първите 4 водородни автобуса в Шотландия

27.03.2014

Van Hool достави първите 4 водородни автобуса в Шотландия

Белгийският производител на автобуси Van Hool достави първите 4 от общо 10 автобуса на водород за публичния транспорт на Абърдийн, Шотландия. Останалите шест превозни средства ще бъдат получени до няколко седмици, пише Busworld. Водородните горивни клетки са разработени от Ballard Power Systems...

[✕]

Белгийският производител на автобуси Van Hool достави първите 4 от общо 10 автобуса на водород за публичния транспорт на Абърдийн, Шотландия. Останалите шест превозни средства ще бъдат получени до няколко седмици, пише Busworld. Водородните горивни клетки са разработени от Ballard Power Systems, а проектът е подкрепен от правителствата на Великобритания, Шотландия, както и от много частни компании.

След доставката на 10-те автобуса Абърдийн ще разполага с най-големия автопарк от автобуси, задвижвани от водородни клетки. Поръчката е част от общинския проект Hydrogen Bus Project на стойност 19 млн. паунда. Целта е да се тестват икономическите и екологичните ползи от водородната технология и да се интегрира все повече в градския транспорт на Европа.

Моделът Van Hool A330 е с дължина 13,16 метра и разполагат с 34 седящи места.

<< Обратно към новините