EUROPART засилва позициите си във Финландия

06.03.2014

EUROPART засилва позициите си във Финландия

Европейският дистрибутор на части за комерсиални превозни средства EUROPART е придобил мажоритарен дял във финландското дружество EUROPART Finland Oy. Другият собственик е Франк Лонквист, който ще остане управляващ директор в съвместната компания...

[✕]

Европейският дистрибутор на части за комерсиални превозни средства EUROPART е придобил мажоритарен дял във финландското дружество EUROPART Finland Oy. Другият собственик е Франк Лонквист, който ще остане управляващ директор в съвместната компания. Целта на сделката е да се засили влиянието на EUROPART в Скандинавския регион, обявиха от компанията.

"По-тесните връзки на EUROPART Finland с дружеството майка е част от нашата паневропейска стратегия. Това ни дава възможност да разширим успешно пазарните си позиции във Финландия и по този начин да засилим допълнително позициите си на европейския пазар", коментира главният изпълнителен директор на EUROPART Пиер Флек.

[✕]


Лонквист и EUROPART си сътрудничат от 2001 г. насам. "Новата мажоритарна структура ни позволява да започнем по-нататъшното разширяване и да развиваме бизнес на различни места във Финландия", обяснява Лонквист.

В момента EUROPART е представен с два търговски обекта във Финландия. От стратегическо значение за компанията е столицата Хелзинки, където са най-големите търговски пристанища в страната. Столицата на скандинавската държава е основен логистичен център за много европейски промишлени и транспортни компании.

<< Обратно към новините