Битката за International Van of the Year 2015

21.02.2014

Битката за International Van of the Year 2015

Има години, в които кандидатите за най-ценното отличие в света на лекотоварните автомобили – International Van of the Year, могат да се изброят на пръстите на едната ръка, а истинските новости са буквално единици. Понякога обаче има и години като 2014-а, когато броят на силните претенденти прави изхода на битката за титлата абсолютно непредвидим...

[✕]

Има години, в които кандидатите за най-ценното отличие в света на лекотоварните автомобили – International Van of the Year, могат да се изброят на пръстите на едната ръка, а истинските новости са буквално единици. Понякога обаче има и години като 2014-а, когато броят на силните претенденти прави изхода на битката за титлата абсолютно непредвидим.

Новите Ford Courier и Ford Transit, Renault Trafic и Opel Vivaro, Mercedes Vito, Fiat Ducato и Iveco Daily – всички те ще дебютират през тази година в нови версии, амбицирани да добавят към рекламните си кампании през първата си пълна година на пазара (2015) силният ефект на стикера International Van of the Year 2015.

Тестовата програма за членовете на международното жури беше открита още в началото на февруари от Ford Transit и ще продължи с Ford Courier (март), Renault Trafic и Opel Vivaro (април), Fiat Ducato (април), Iveco Daily (май) и Mercedes Vito (юни).

Гласуването ще се проведе в края на август по електронен път (естествено, че има начин да се гарантира анонимността на електронния вот напук на налудничавото шикалкавене на българските политици J), като всеки член на журито има право да присъди общо 12 точки, но не повече от 7 на един модел. По традиция наградата ще бъде връчена на официална церемония в рамките на най-голямото европейско изложение, посветено на автомобилите за работа – германското IAA, което ще се състои в Хановер в края на септември.

Красимир Кирилов

<< Обратно към новините

Галерия