Първи доставки на Otokar Евро-6

19.12.2013

Първи доставки на Otokar Евро-6

Компанията за градски транспорт Meidenbauer Stadtbus GmbH от германското градче Лауф поръча 6 автобуса Otokar от модела Vectio C. Фирмата е най-големият местен клиент на турския производител и притежава вече 40 автобуса...

[✕]

Компанията за градски транспорт Meidenbauer Stadtbus GmbH от германското градче Лауф поръча 6 автобуса Otokar от модела Vectio C. Фирмата е най-големият местен клиент на турския производител и притежава вече 40 автобуса.

Новите автобуси са боядисани във фирмените червено-бели цветове и бяха представени в средата на декември на главния площад в Лауф. Това са и първите автобуси на Otokar, които са оборудвани с двигатели Евро-6. Задвижващият агрегат е MAN D0836 LOH 73 с 6 цилиндъра, работен обем 6871 см2, мощност 250 к.с. и въртящ момент от 1000 Нм. Предавателната кутия е автоматична (Voith DIWA), което улеснява допълнително работата на водачите.
Моделът Vectio C е с дължина от 9,3 м и с нисък под. Предното окачване е независимо, което осигурява по-голям комфорт при движение и по-добро управление. Капацитетът на автобусите е 69 пасажери.

[✕]

<< Обратно към новините