НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

VDL доставя 44 автобуса за шведската компания

11.11.2013

VDL доставя 44 автобуса за шведската компания

По време на изложението Busworld 2013 в Кортрийк шведската компания за превоз на пътници Byberg & Nordin е сключила договор за доставка на 44 автобуса с холандския производител VDL...

[✕]

По време на изложението Busworld 2013 в Кортрийк шведската компания за превоз на пътници Byberg & Nordin е сключила договор за доставка на 44 автобуса с холандския производител VDL.

Поръчката е за 27 автобуса Futura FMD2, като това е първата голяма поръчка за най-новия модел в семейството на туристическия Futura. Поръчани са още 4 Futura FHD2, 8 градски Citea LLE и 5 MidEuros. Автобусите са с двигатели Евро-6 и се очаква да започнат работа в средата на 2014 г. в шведската провинция Вестернорланд.
Концепцията на VDL за намаляване на теглото съвпада  напълно с разбиранията на шведските власти, които държат ниските нива на вредни емисии в атмосферата. С намаляването на теглото намаляват и разходите по експлоатацията. Според Томас Байбегр директор на Byberg & Nordin модела Futura FMD2 ще осигури на пътниците комфорт и сугурност.
 

<< Обратно към новините