Volvo FH с 500 к.с. поведе рокерите в София

Колона от хиляди мотоциклети, предвождани от комион Volvo FH с мощност 500 к.с. потегли от Храм-паметника „Св. Александър Невски” в столицата към резиденция Бояна, с което официално бе открит мото сезон 2015 в София...

Още

Пускат метрото от Цариградско шосе до летище София

По новия лъч на метрото вече се движат експериментално метро-влакове. Целта е да се провери безопасността на трасето, преди линията да бъде отворена за пътници. Очаква се новата линия, с която ще се стига от летището до центъра на София, да бъде официално открита до края на другата седмица.

Още

Повече нови регистрации в ЕС през февруари

С 8,3% повече са първоначалните регистрации на нови автомобили с комерсиално предназначение (CV) в ЕС през февруари 2015 г., а увеличението за първите два месеца от 8% идва от всички сегменти. 135 778 са новите регистрации на CV през февруари, а от началото на годината – 278 376.

Още

Малко яснота по закона за минималната заплата в Германия

Близо 200 души от фирми за спедиция и товарни превози участваха във втория семинар по проблемите, свързани с прилагането на Закона за минималната работна заплата в Германия (MiLoG). Форумът, организиран от Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика (НСБС), бе воден от адвокат Стела Иванова, представител на групата кантори Bnt RECHTSANWAELTE Gbr, Нюрнберг...

Още

Разкрива се автобусна линия Орлов мост - парк Врана

Столичната община разкрива временна автобусна линия 505, с която се осигурява транспортно обслужване за желаещите да посетят парк Врана. Автобусите ще се движат всяка събота и неделя, както и в празнични дни от 9:00 ч до 16:30 ч. Временната автобусна линия ще функционира от април до 1 ноември.

Още

КамАЗ предоставя тестови камиони вече и на клиенти

КамАЗ вече предлага на своите потенциални клиенти възможност за тест драйв на новите модели КАМАЗ-5490, КАМАЗ-65206, КАМАЗ-65207, КАМАЗ-6580, КАМАЗ-65801, КАМАЗ-65802 и КАМАЗ-65806 оборудвани с компоненти Daimler. Преди такава възможност се предоставяше основно на журналисти и пилоти–изпитатели. Сега тази услуга се предлага на всички желаещи в дилърските центрове на КамАЗ.

Още

Daimler Buses на печалба за 2014 г.

Daimler Buses оповестиха финансовите си резултати от 2014 г. Според компанията, тя е постигнала заложените цели по отношение на оборота, а печалбите значително са надвишили очакванията.

Още