Iveco доставя 50 Stralis-а LNG за LC3

Малко след като бяха пуснати в движение първите 5 камиона Iveco Stralis Евро-6 задвижвани от втечнен природен газ-LNG, една от големите транспортни фирми в Европа - LC3 поръча 50 броя от този модел.

Още

Автовлаковете ще намаляват разхода на гориво и ще спестят до 25% от CO2

Производителите на товарни автомобили и транспортните фирми искат да се разреши използването на дълги автокомпозиции по европейските пътища с цел да се намалят разходите за гориво, а следователно и вредните емисии от изгорелите газове. В момента в повечето страни в Европа с малки изключения максималноразрешената дължина за седлови влекач с полуремарке е 16,50 м, а за композиция с ремарке – 18,75 м

Още

Борсата на TimoCom достъпна и през таблет и смартфон

Фирмата TimoCom, предлагаща практични онлайн решения и услуги за транспортния бранш, също имаше своята премиера на изложението IAA. Тя представи възможност за мобилен достъп до всички нейни продукти. За първи път тя показа как функционира търсенето на товари и превозни средства през мобилни устройства.

Още

Камионът на бъдещето 2025 от Mercedes-Benz

Една от важните и същевременно впечатляващи премиери в дните на изложението IAA дойде от технологичния лидер Mercedes-Benz и това е концептуалният камион, наречен "Камион на бъдещето 2025". Според създателите му той е перфектна комбинация от технология и дизайн.

Още

Kögel с награда Trailer Innovation

Kögel, един от най-големите европейски производители на прикачна техника, показва обновена версия на полуремаркето Kögel Cool – PurFerro на международното изложение IAA 2014, което се провежда в момента в Хановер и ще продължи до 2 октомври. Тук Kögel бе награден за своя хибриден механизъм за бързо отваряне на страничния брезент.

Още

Стартираха преговорите с ЕК за новата ОП Транспорт

В конструктивен и положителен тон са преминали първите неформални преговори с Европейската комисия за новата Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. Това съобщи министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, след края на срещите й в Брюксел.

Още

Thermo King участва на IAA2014

Thermo King показва иновативните си технологични решения в областта на хладилния транспорт на изложението за индустриални автомобили в Хановер IAA 2014, което ще продължи до 2 октомври.

Още