Ограничения за камионите над 12 т и на 6 май

Агенция Пътна инфраструктура съвместно с Пътна полиция подготвят заповед за ограничаване на движението на 6 май от 14 ч. до 20 ч. на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Целта е да се повиши безопасността на движението при очаквания засилен трафик на Гергьовден.

Още

До 3 години АМ Хемус ще стига до Плевен

Очаква се в рамките на три години да бъде завършен участъкът от АМ Хемус до Плевен, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес, по време на официалния старт на строителството на тролейбусно депо в Плевен. Основание за това е фактът, че АМ Хемус е включена в ОП Транспорт и транспортна инфраструктура и започват процедурите за строителство...

Още

KH-Kipper предлага бърза смяна на надстройките

Специализираният производител на самосвални надстройки за камиони KH-Kipper представи специална система за бързата им смяна. Това дава възможност за подмяната на монтираните върху шасито надстройки в зависимост от моментната нужда.

Още

153 автобуса Iveco Crossway и шест минибуса Daily за френската армия

Регулаторният орган за общаствените поръчки във Франция (UGAP) избра Iveco Bus за доставчик на междуградски автобуси за Министерството на отбраната на страната. Доставката, която се очаква да бъде изпълнена до края на месец юни тази година е за общо 153 автобуса от модела Crossway и шест пътнически вана Daily.

Още

Германските машинисти отново стачкуват

Синдикатът на машинистите в Германия GDL обяви шестдневна стачка. Тя ще обхване първо товарните превози - от 15:00 часа в понеделник (4 май 2015 г.). Стачката в пътническия трафик ще започне в 2:00 часа след полунощ във вторник (5 май 2015 г.) и ще продължи до 9:00 часа на 10 май, посочи профсъюзът.

Още

Започва Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението по пътищата

Спаси живота на децата! е мотото на кампанията, в рамките на глобалната инициатива. От 4 до 10 май ще се проведат поредица от инициативи по повод Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението по пътищата. Фокусът на тазгодишната кампания е безопасността на децата.

Още

Нови автобуси по три линии на градския транспорт в София

Двайсет и девет нови автобуса MAN Lion's City се движат по линиите 94, 213 и 305 на градския транспорт на София, съобщиха от Столичната община. Те са част от 126-те автобуса, които общината закупи по проект за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София.

Още