euroShell Card e оторизиран метод за заплащане на новата пътна такса в Белгия

От 1 април 2016 г. заплащането на пътна такса в Белгия ще премине от настоящата евровинетка към система за сателитно проследяване Viapass посредством бордово устройство. Пътната такса вече ще се дължи от превозните средства над 3,5 тона, а не както досега – само от тези над 12 тона.

Още

4 специализирани влекача MAN за М-ГАЗ ЕООД

MVB Truck&Bus Bulgaria AD, официален вносител на MAN Truck & Bus достави в края на месец ноември 4 специализирани влекача МАN TGX 18.480 4x2 BLS Евро-5 на фирма М-ГАЗ ЕООД от Русе. Фирмата е основана през 2006 г. и е специализирана в изграждането на метан станции в България.

Още

Финалът на Scania Top Team 2014-2015 наближава

12-те най-добри сервизни отбора от сервизната мрежа на Scania ще се срещнат на финала Scania Top Team, който ще се проведе на 3 и 4 декември 2015 г. в Сьодертале, Швеция. 8000 участници от 60 държави се включиха в надпреварата за голямата награда, която освен престиж, ще донесе на победителите и 50 000 евро.

Още

България ще работи за реализацията на съвместни инфраструктурни проекти с Китай

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски проведоха работна среща с китайския министър на транспорта Ян Чуантан. Тримата се обединиха около идеята за създаване на обща програма за инфраструктурните проекти в България, която предстои да бъде обсъдена и детайлно разписана.

Още

ПИМК попълни автопарка си с 30 нови Iveco Trakker Евро-6

Новото партньорство на Ивеко с най‐голямото в България дружество за международен транспорт и спедиция ПИМК бе затвърдено с покупката на 30 броя нови Iveco Trakker AD410T45, оборудвани със самосвални надстройки Gervasi с обем 18 куб. м.

Още

Transics ще оборудва целия автопарк на Дискордиа

Transics International, доставчик на цялостни решения за управление на камиони, шофьори, ремаркета, товари и подизпълнители, ще оборудва целия автопарк на Дискордиа, български доставчик на услуги в областта на международния транспорт, със своите усъвършенствани решения за управление на автопарка (FMS). Така Transics още повече ще разшири присъствието си на европейския пазар.

Още

Хайди Зенгер-Вайс - първата жена в Залата на славата на логистиката

Австрийската гранд дама на логистиката получи сертификат за членство в Залата на славата на логистиката от Федералното министерство на транспорта, под аплодисментите на 150 официални гости. Хайди Зенгер-Вайс, член на Надзорния съвет и съдружник в доставчика на логистични услуги Gebrüder Weiss, е първата жена, удостоена с това почетно отличие.

Още